Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η CME λανσάρει τη σύμβαση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης LNG με φυσική παράδοση

tags :
Η CME λανσάρει τη σύμβαση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης LNG με φυσική παράδοση
Η σύμβαση θα ξεκινήσει στις 14 Οκτωβρίου και θα έχει 24 μήνες παράδοσης
Ο όμιλος CME θα δρομολογήσει συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), το οποίο παραδίδεται φυσικά στον τερματικό σταθμό Sabine Pass της Cheniere Energy, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την Τετάρτη 4/9/2019 μια κίνηση που ενδέχεται να ενισχύσει τη διαφάνεια στην αγορά .
Η σύμβαση, που θα ξεκινήσει στις 14 Οκτωβρίου, θα έχει 24 μήνες παράδοσης, πράγμα που σημαίνει ότι ένας συμμετέχων στην αγορά τον Οκτώβριο θα μπορούσε να αγοράσει φορτίο LNG του Αυγούστου 2020 και να το εμπορεύσει μέχρι την ημερομηνία παράδοσης.
Επίσης θα βοηθήσει τους αγοραστές να διαχειριστούν τον κίνδυνο, δίνοντάς τους έκθεση στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή προμήθειας  LNG, ενώ ταυτόχρονα θα ρίχνει φως στις φυσικές και μελλοντικές τιμές του  LNG.
Η CME, η Intercontinental Exchange και η PEGAS έχουν ξεκινήσει τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τις επιλογές έναντι της Japanese Korea Market από τα πρακτορεία τιμολόγησης S & P Global Platts για μια δεκαετία και έχει καταστεί σημείο αναφοράς για τις τιμές των φυσικών αερίων στην Ασία.

Κανόνας οι διμερείς συμφωνίες

Το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου LNG αγοράζεται με διμερείς συμβάσεις, μερικές από τις οποίες διαρκούν 20 χρόνια και συνδέονται με τις τιμές του πετρελαίου. Το υπόλοιπο 20% διαπραγματεύεται στην αγορά άμεσων συναλλαγών.
Όμως, το LNG στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο έχει πλέον μερίδιο αγοράς 10%, αποσυνδέθηκε από την τιμή του πετρελαίου και συνδέθηκε αντ 'αυτού με το φυσικό αέριο Henry Hub μέσω συμβάσεων προμήθειας με τη Cheniere και ορισμένους άλλους παραγωγούς.
Οι συμβάσεις αυτές έχουν επίσης ευέλικτες ρήτρες προορισμού που επιτρέπουν στους αγοραστές να φορτώνουν τα φορτία τους από τους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής με τα δικά τους πλοία και να τα μεταφέρουν όπου θέλουν, σε αντίθεση με τις συμβατικές συμβάσεις που έχουν σταθερό σημείο παράδοσης.
Αυτές οι αλλαγές έχουν δημιουργήσει μια αποσύνδεση στην παγκόσμια αγορά LNG και ευνοεί πολλούς trader που εκμεταλλεύονται τις διαφορές στις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των κινδύνων αυτών.
"Ως ο μεγαλύτερος αγοραστής LNG παγκοσμίως, πιστεύουμε ότι τα διάφορα εργαλεία διαχείρισης κινδύνου φέρνουν περισσότερη διαφάνεια στην αγορά και χαιρετίζουμε το λανσάρισμα των φυσικά παραδοθέντων συμβολαίων LNG του Ομίλου CME", δήλωσε ο Kazunori Kasai, Διευθύνων Σύμβουλος της JERA Global Markets, μέλος του μεγαλύτερου LNG αγοραστή στον κόσμο, της ιαπνωικής JERA.
"Αναμένουμε ότι η σύμβαση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης LNG Exports του Ομίλου CME   θα έχει θετικό αντίκτυπο στις προμήθειες και τις τιμές LNG στην Ασία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης