Ενέργεια

Προτεραιότητα η έκδοση ομολόγου για τη ΔΕΗ σύμφωνα με το teleconference – Πως θα επιτευχθεί

Προτεραιότητα η έκδοση ομολόγου για τη ΔΕΗ σύμφωνα με το teleconference – Πως θα επιτευχθεί
Σημαντικό στοιχείο είναι ο σχεδιασμός νέων προϊόντων για τους καταναλωτές που θα ανακοινωθούν στο τέλος του χρόνου μαζί με το business plan
Ικανοποίηση στο χθεσινό (25/9) teleconference της ΔΕΗ με συμμετοχή 30 και πλέον αναλυτών και με κυριότερο συμπέρασμα την απόφαση της Διοίκησης για έκδοση ομολόγου, εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.
Αυτή τοποθετείται το 2020 και είναι κομβικής σημασίας, ώστε και η ΔΕΗ να επωφεληθεί των χαμηλών επιτοκίων δανεισμού για να αναδιαρθρώσει με επιτυχία τα δάνειά της και να συγκεντρώσει κεφάλαια για την ανάπτυξη στις ΑΠΕ.

Δύο είναι τα βασικά σημεία για την χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση της ΔΕΗ:

Το πρώτο έχει να κάνει με το γύρισμα στη κερδοφορία το 2020, στο οποίο θα συντελέσουν και τα οφέλη της τάξης των 530 εκατ. ευρώ από τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.
Το δεύτερο από την ολοκλήρωση της μερικής ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, η εικόνα της ΔΕΗ θα είναι τελείως διαφορετική το 2020 στη σχέση EBITDA προς δάνεια.
Όσον αφορά το teleconference, σημαντικό στοιχείο είναι ο σχεδιασμός νέων προϊόντων για τους καταναλωτές που θα ανακοινωθούν στο τέλος του χρόνου μαζί με το business plan.
Παράλληλα, προβληματισμός υπάρχει για την στασιμότητα όσον αφορά τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, στοιχείο που δείχνει ότι οι διακανονισμοί θα πρέπει να λάβουν υπόψη ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες των καταναλωτών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης