Τελευταία Νέα

Επενδύσεις 87 δισ. δολ. στην ηλιακή ενέργεια των ΗΠΑ αν επεκταθεί η πίστωση φόρου

Επενδύσεις 87 δισ. δολ. στην ηλιακή ενέργεια των ΗΠΑ αν επεκταθεί η πίστωση φόρου
Προβλέψεις της βιομηχανικής Ένωσης Ηλιακής Ενέργειας SEIA και της Wood Mackenzie
Η βιομηχανία ηλιακής ενέργειας των Η.Π.Α. θα προσθέσει επιπλέον 113.000 θέσεις εργασίας και θα παράγει επενδύσεις 87 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την επόμενη δεκαετία, αν οι νομοθέτες των ΗΠΑ επεκτείνουν τη βασική πίστωση φόρου του τομέα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 24/9/2019.
Η πρόβλεψη από την βιομηχανική  Ένωση Ηλιακής Ενέργειας SEIA,  και η εταιρεία ερευνών ενέργειας Wood Mackenzie έρχεται καθώς η ηλιακή βιομηχανία πιέζει τους νομοθέτες στο Κογκρέσο να περάσουν μια επέκταση της πίστωσης, η οποία φθάνει το 30% της αξίας ενός ηλιακού ενεργειακού συστήματος.
Το κίνητρο προβλέπεται να μειωθεί στο 26% το επόμενο έτος και να μειώνεται ετησίως μέχρι  να φθάσει στο μόνιμο 10% το 2022 για έργα κοινής ωφέλειας και εμπορικά έργα.
Τα οικιστικά έργα θα χάσουν την πίστωση εξ ολοκλήρου μετά το 2021.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του SEIA, η φορολογική πίστωση επιτρέπεται να παραμείνει στο 30% μέχρι το 2030.

Πρόσθετες μονάδες 82 GW

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εγκαταστήσουν 36% περισσότερη ηλιακή ενέργεια από ό, τι θα συνέβαινε εάν η πίστωση καταργηθεί σταδιακά.
Οι πρόσθετες μονάδες 82 GW θα είναι αρκετές για να τροφοδοτούν περισσότερα από 15 εκατομμύρια σπίτια, σύμφωνα με την πρόβλεψη.
Περισσότερο από τα τρία τέταρτα της πρόσθετης δυναμικότητας θα προέρχονταν από τον τομέα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, όπου η ηλιακή ενέργεια ανταγωνίζεται όλο και περισσότερο το κόστος έναντι άλλων μορφών ενέργειας.
Η σταδιακή κατάργηση της πίστωσης αποτελεί σημαντική αλλαγή για μια βιομηχανία που έχει στηριχθεί σε αυτήν για πάνω από μια δεκαετία.
Από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή το 2006, οι ηλιακές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 50% ετησίως, σύμφωνα με την SEIA.
Έχει επίσης συμβάλει στη δημιουργία περισσότερων από 200.000 θέσεων εργασίας.

Αντιδράσεις

Οι δημοκρατικοί τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία τάχθηκαν υπέρ μιας επέκτασης, αλλά ο Ρεπουμπλικανός, γερουσιαστής Chuck Grassley, αντιτάσσεται.
Ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών της Γερουσίας, ένας μακροπρόθεσμος υποστηρικτής της πίστωσης, δήλωσε ότι είναι αντίθετος με μια παράταση επειδή υποσχέθηκε στους αντιπάλους της επιδότησης το 2015 - την τελευταία φορά που επεκτάθηκε - ότι δεν θα το επιδιώξει ξανά.
Η επέκταση θα χρειασθεί την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών για  να περάσει η Γερουσία


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης