Πετρέλαιο

«Πράσινο φως» από το Ιράν για την απελευθέρωση του «Stena Impero»

«Πράσινο φως» από το Ιράν για την απελευθέρωση του «Stena Impero»
Η διαδικασία αποχώρησης του τάνκερ από τα ιρανικά χωρικά ύδατα έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά η δικαστική υπόθεση βρίσκεται σε εκκρεμότητα
To «πράσινο» φως για την απελευθέρωση του «Stena Impero», του σουηδικού τάνκερ υπό βρετανική σημαία, το οποίο συνελήφθη από την Τεχεράνη στις 19 Ιουλίου, έδωσαν αξιωματούχοι του ιρανικού πολεμικού ναυτικού.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα, η νομική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, οπότε το δεξαμενόπλοιο μπορεί να αποχωρήσει από τα ιρανικά ύδατα.
Το «Stena Impero» συνελήφθη από τους Φρουρούς της Επανάστασης στο Στενό του Ορμούζ, δύο εβδομάδες αφότου η Βρετανία συνέλαβε ένα ιρανικό δεξαμενόπλοιο, το «Adrian Darya 1» («πρώην Grace 1») στα ανοικτά του εδάφους του Γιβραλτάρ. Το πλοίο αυτό απελευθερώθηκε στις 15 Αυγούστου, αφού το Γιβραλτάρ έλαβε επίσημες γραπτές διαβεβαιώσεις από τη Τεχεράνη ότι το πλοίο δεν θα ξεφορτώσει τα 2,1 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου που μεταφέρει στη Συρία.
Η διαδικασία αποχώρησης του τάνκερ από τα ιρανικά χωρικά ύδατα έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά η δικαστική υπόθεση βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης