Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σταθεροποίηση του χρυσού – Πιέσεις στο δολάριο

Σταθεροποίηση του χρυσού – Πιέσεις στο δολάριο
Το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ και οι αποδόσεις των ομολόγων σημείωσαν πτώση μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας  στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο
Ο χρυσός σταθεροποιήθηκε την Παρασκευή, ανακτώντας τις αρχικές απώλειες καθώς το δολάριο δέχθηκε πιέσεις από τα στοιχεία για τους μισθούς στις ΗΠΑ αποδυναμώνοντας την προοπτική για βραχυπρόθεσμες αυξήσεις επιτοκίων.
Το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ και οι αποδόσεις των ομολόγων σημείωσαν πτώση μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο.
Εκτός του γεωργικού τομέα, που αυξήθηκαν κατά 227.000 οι θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι η μέση ωριαία αμοιβή  αυξήθηκε μόνο τρία σεντς ή 0,1 τοις εκατό.
Στην Spot αγορά ο χρυσός ήταν στα 1,220.56 δολάρια η ουγγιά, με άνοδο 0,3%.
Στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Απριλίου βρέθηκαν  0,2% χαμηλότερα στα 1,217.10 δολάρια.
Στις 21:00 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1217,90 δολάρια με πτώση 0,12%.
"Οι αγορές φαίνεται να αναζητούν στοιχεία για τους μισθούς, τα οποία σηματοδοτούν μάλλον αδύναμες πληθωριστικές πιέσεις, και ως εκ τούτου μικρότερη ανάγκη για τη Fed να αυξήσει τα επιτόκια,"  δήλωσε στο Reuters  ο αναλυτής της  Commerzbank, Carsten Fritsch .
Ο χρυσός είναι σε καλό δρόμο για να κλείσει την εβδομάδα με άνοδο 2,1% , τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση της από τις αρχές Νοεμβρίου, καθώς το δολάριο σημειώνει πτώση για τέταρτη εβδομάδα λόγω των ανησυχιών για την πολιτική του Trump και την έλλειψη σαφήνειας σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων.
Το πολύτιμο μέταλλο βρέθηκε την Πέμπτη στα υψηλότερα επίπεδα από τις 17, Νοεμβρίου στα 1,225.30 δολάρια η ουγγιά .
Στο  SPDR Gold Shares, ο χρυσός σημείωσε άνοδο για δεύτερη ημέρα την Πέμπτη κατά 1,5 τόνους σε 811,22 τόνους.
Μια αύξηση των επενδύσεων σε υψηλό τεσσάρων ετών οδήγησε σε μέτρια άνοδο τη ζήτηση χρυσού πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα Παρασκευή 3/2/2017 το World Gold Council.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ακόμη και η χρήση του μετάλλου στα κοσμήματα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης