Περιβάλλον

Η κυκλική οικονομία στο επίκεντρο του «EIT Climate KIC» υπό την αιγίδα του ΥΠΕΝ

Η κυκλική οικονομία στο επίκεντρο του «EIT Climate KIC» υπό την αιγίδα του ΥΠΕΝ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την υιοθέτηση και εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας
Τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας και την επιτακτική αναγκαιότητά της, παρουσιάστηκαν στη χθεσινή εκδήλωση «EIT Climate KIC» υπό την αιγίδα του ΥΠΕΝ.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, ήταν ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της κυκλικής οικονομίας αλλά και της έξυπνης εξειδίκευσης.
Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την υιοθέτηση και εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας, εκτιμώντας ότι μέχρι το 2030 θα αποφέρει εξοικονόμηση 600 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις επιχειρήσεις της ΕΕ, θα δημιουργήσει 580.000 νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλει στη μείωση των 450 εκατομμυρίων τόνων αερίων θερμοκηπίου.

908

72

Επικεφαλής του EIT Climate KIC Greece, η κ. Φοίβη Κουντούρη, Καθηγήτρια στο ΟΠΑ και συνεργαζόμενη Καθηγήτρια στο ΕΚ "Αθηνά, και προσφάτως εκλεγμένη Πρόεδρος του European Association of Environmental and Resource Economists (EAERE).
Τέλος, εκπρόσωποι από τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές, τις εταιρείες τεχνολογιών, τις νεοσύστατες επιχειρήσεις , καθώς και από τα ιδρύματα έρευνας και καινοτομίας παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης