Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Iberdrola: Κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού συγκροτήματος στη Βραζιλία συνολικής ισχύος 566.6 MW

Iberdrola: Κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού συγκροτήματος στη Βραζιλία συνολικής ισχύος 566.6 MW
Στα 480 εκατ. ευρώ ανέρχεται το κόστος της συγκεριμένης επένδυσης
Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στη Λατινική Αμερική θα κατασκευάσει η Ιberdrola, μέσω της θυγατρικής της Neoenergia.
Πρόκειται για το υπεράκτιο αιολικό ενεργειακό συγκρότημα, Oitis, το οποίο θα αποτελείται από συνολικά 12 αιολικά πάρκα που θα προσθέσουν συνδυασμένη εγκατεστημένη ισχύ 566,6 MW.
Η επένδυση αυτή αγγίζει το ποσό των 480 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με διεθνείς πηγές ενημέρωσης.
Παράλληλα, το νέο έργο –αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο αιολικό συγκρότημα της Iberdrola στον κόσμο- θα βρίσκεται μεταξύ των κρατών Piau και Bahia, στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας, και η πλήρης εκκίνηση του είναι προγραμματισμένη για τα μέσα του 2022.
Δύο από τα πάρκα - Oitis 1 και Oitis 8 - έχουν ήδη εξασφαλίσει την πώληση του 30% της καθαρής ενέργειας που θα παράγουν, μετά τη δημοπρασία που διοργάνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Ηλεκτρικής Ενέργειας (Aneel) τον περασμένο Ιούνιο.
Οι άλλες 10 εγκαταστάσεις θα διαπραγματευτούν την πώληση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην αγορά.


Το asset «Neoenergia»

Η Neoenergia διαθέτει σήμερα 516 MW αιολικής ενέργειας και με το αιολικό συγκρότημα Oitis έχει 1,038 MW αιολικής ενέργειας υπό κατασκευή.
Μόλις ολοκληρωθούν όλα τα έργα, το 2022 θα συγκεντρωθούν 1.600 MW αιολικής ενέργειας σε λειτουργία, τριπλασιάζοντας την τρέχουσα ισχύ.
Ο όμιλος έχει ήδη εξασφαλίσει την πώληση 51% της ενέργειας μέσω ρυθμιζόμενων συμβάσεων, ενώ το υπόλοιπο 49% θα διατεθεί στην ελεύθερη αγορά.

Με την κατασκευή του εν λόγω έργου, η Neoenergia μπαίνει σε μια νέα εποχή, συμβάλλοντας στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη τόσο της της βορειοανατολικής Βραζιλίας όσο και του γειτονικού κράτους Bahia.
Τέλος, η εταιρεία συνεχίζει να ενισχύει την παγκόσμια ηγετική της θέση στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με εγκατεστημένη ισχύ στα τέλη του πρώτου εξαμήνου περίπου 30.400 MW.

Δυναμική παρουσία της Iberdrola στην Βραζιλία

Μέσω της Neoenergia, η Iberdrola είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας στη Βραζιλία με 13,9 εκατομμύρια σημεία προμήθειας και 34 εκατομμύρια πελάτες.
Η εταιρεία διαθέτει σήμερα παραγωγική ικανότητα στη χώρα άνω των 3.700 MW, εκ των οποίων σχεδόν το 86% είναι ήδη ανανεώσιμη. Εάν προστεθούν τα έργα υπό κατασκευή, η ισχύς αυτή υπερβαίνει ήδη τα 5.000 MW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης