Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Συνάντηση Κ.Αραβώση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων

tags :
Συνάντηση  Κ.Αραβώση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων
Το Υπουργείο μεριμνά για τον έλεγχο της αέριας ρύπανσης, της αδειοδότησης των εργοστασίων και της καύσιμης ύλης που αυτά χρησιμοποιούν
Ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνος Αραβώσης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη με βασικό θέμα συζήτησης την προστασία του περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Μαγνησίας, μετά το φαινόμενο της δυσοσμίας που εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό στην πόλη του Βόλου και προβληματίζει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία.
Συμφωνήθηκε η Περιφέρεια να προχωρήσει με την συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, των πιστοποιημένων επιστημονικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας των πολιτών με κοινό στόχο την επίλυση του όποιου προβλήματος και την ταυτοποίηση του αιτίου που προκαλεί την οσμή. Επιβαρυντικοί ρύποι δεν έχουν καταγραφεί σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το Υπουργείο και η Περιφέρεια.
Το Υπουργείο μεριμνά για τον έλεγχο της αέριας ρύπανσης, της αδειοδότησης των εργοστασίων και της καύσιμης ύλης που αυτά χρησιμοποιούν.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι οι μετρήσεις που δημοσιοποιούνται χρησιμοποιώντας μη πιστοποιημένα όργανα μέτρησης δεν έχουν καμία αξιοπιστία.
Ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε τον Περιφερειάρχη, ότι το Υπουργείο, σύμφωνα και με τις εντολές του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, θα συνδράμει την Περιφέρεια Θεσσαλίας να χρησιμοποιήσει όλα τα σύγχρονα εργαλεία εντοπισμού της οσμής, ενώ παράλληλα θα ελέγξει την ατμοσφαιρική ρύπανση με τους σταθμούς μετρήσεων που διαθέτει στην περιοχή και θα στηρίξει κάθε περαιτέρω απαιτούμενη ενέργεια για την επιπλέον παρακολούθηση, καταγραφή και αποτελεσματική αντιμετώπιση της.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης