Εξοικονομώ

Τα πολαπλά οφέλη που προσφέρει η εγκατάσταση φυσικού αερίου - Μείωση εξόδων έως 44%

Τα πολαπλά οφέλη που προσφέρει η εγκατάσταση φυσικού αερίου - Μείωση εξόδων έως 44%
Το φυσικό αέριο αποτελεί το πιο καθαρό καύσιμο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα
Η θέρμανση με φυσικό αέριο έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος προχωρά στη σύνδεση φυσικού αερίου.
Αυτό συμβαίνει, γιατί η χρήση του εξασφαλίζει πολλά πλεονεκτήματα όπως:
 

1. Εξοικονόμηση χρημάτων 

Το φυσικό αέριο είναι από τα οικονομικότερα καύσιμα που μπορεί να βρει κανείς. Έρευνες δείχνουν ότι έπειτα από την εξωτερική εγκατάσταση φυσικού αερίου τα έξοδα θέρμανσης με φυσικό αέριο μειώνονται έως 44% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ σε σύγκριση με το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνεται στο μαγείρεμα και το ζεστό νερό, η μείωση φτάνει το 70%. Παράλληλα, εφόσον διαθέτεις αυτόνομη θέρμανση θα πληρώνεις μόνο το ποσό που αντιστοιχεί σε ότι έχεις καταναλώσει. Γίνεται εύκολα κατανοητό, λοιπόν, ότι η εγκατάσταση φυσικού αερίου θα σου εξοικονομήσει πολλά χρήματα από τον μηνιαίο προϋπολογισμό του σπιτιού σου. 

00

2. Ευκολία & Λειτουργικότητα 

Η εγκατάσταση φυσικού αερίου, είτε γίνεται σε ολόκληρη την πολυκατοικία, είτε σε διαμέρισμα είτε σε μονοκατοικία, δεν απαιτεί ανεφοδιασμό καυσίμων. Από τη στιγμή που το φυσικό αέριο θα συνδεθεί με το χώρο σου είναι διαθέσιμο ανά πάσα ώρα και στιγμή και αυτό είναι κάτι που θα σε διευκολύνει πολύ. Ακόμη, μεγάλη ευκολία αποτελεί και η δυνατότητα αυτόνομης θέρμανσης που σου παρέχει, ενώ πολύ πρακτική θα σου φανεί η δυνατότητα να αυξομειώνεις την ένταση στις εστίες της κουζίνας ανάλογα με τις ανάγκες σου.


3. Φιλικό προς το περιβάλλον 

Το φυσικό αέριο αποτελεί το πιο καθαρό καύσιμο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Είναι το λιγότερο επιβλαβές για την ατμόσφαιρα, καθώς κατά την διαδικασία της καύσης δεν παράγει ενώσεις και στοιχεία που μολύνουν την ατμόσφαιρα. Επίσης, συμβάλει στην μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και ακόμη δεν περιέχει βλαβερές ενώσεις θείου που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα και οδηγούν στο φαινόμενο της όξινης βροχής.

4. Ασφαλές Καύσιμο 

Από τα βασικότερα πλεονεκτήματα στην εξωτερική εγκατάσταση φυσικού αερίου, είναι ότι δεν περιέχει μονοξείδιο του άνθρακα και αν για τον οποιονδήποτε λόγο απελευθερωθεί στον αέρα μπορεί να απομακρυνθεί άμεσα. Ακόμη, οι τεχνικές προδιαγραφές που εφαρμόζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξασφαλίζουν το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας.

93
 

5. Μεγαλύτερη διάρκεια

Το φυσικό αέριο δεν παράγει τέφρα ή άλλα κατάλοιπα κατά την καύση του και έτσι με σωστή συντήρηση είναι πολύ πιο εύκολο, συγκριτικά με άλλα συστήματα, να διατηρήσεις σε καλή κατάσταση της συσκευές διαχείρισής του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης