Πετρέλαιο

ΥΠΕΝ Σ. Αραβίας: Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η αποκατάσταση του πετρελαϊκού εφοδιασμού - Κανονικά το IPO της Saudi Aramco

tags :
ΥΠΕΝ Σ. Αραβίας: Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η αποκατάσταση του πετρελαϊκού  εφοδιασμού - Κανονικά το IPO της Saudi Aramco
Tο βασίλειο θα επιτύχει παραγωγή 11 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και 12 εκατομμύρια bpd μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας
O εφοδιασμός της Σαουδικής Αραβίας  με πετρέλαιο θα  αποκατασταθεί άμεσα, μετά τις επιθέσεις Σαββατοκύριακου, και το βασίλειο θα επιτύχει παραγωγή 11 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και 12 εκατομμύρια bpd μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας την Τρίτη 17/9/2019.
Ο υπουργός πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman είπε επίσης σε συνέντευξη Τύπου ότι η παραγωγή πετρελαίου τον Οκτώβριο θα είναι 9,89 εκατομμύρια bpd και ότι ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως θα διατηρήσει πλήρη εφοδιασμό πετρελαίου σε πελάτες αυτό το μήνα.
Επεσήμανε ότι η Σαουδική Αραβία θα διατηρήσει το ρόλο της ως ασφαλούς προμηθευτή των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, προσθέτοντας ότι θα ληφθούν αυστηρά μέτρα για την αποτροπή νέων επιθέσεων.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι η αρχική δημόσια εγγραφή (ΙΡΟ) της κορυφαίας πετρελαϊκής εταιρείας, Saudi Aramco θα ακολουθήσει κανονικά τον αρχικό προγραμματισμό, χωρίς, πάντως, να αναφέρει την ακριβή ημερομηνία της πραγματοποίησής της.
Με τις επιθέσεις τέθηκε εκτός παραγωγή ύψους 5,7 εκατ. βαρελιών ημερησίως, δηλαδή το 50% της παραγωγής της Σ. Αραβίας και το 5% της παγκόσμιας πετρελαϊκής παραγωγής.



www.wordenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης