Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Πτώση 6% για το πετρέλαιο - Πλήρη αποκατάσταση της παραγωγής της Σ. Αραβίας σε δύο - τρεις εβδομάδες βλέπει το Reuters

Πτώση 6% για το πετρέλαιο - Πλήρη αποκατάσταση της παραγωγής της Σ. Αραβίας σε δύο - τρεις εβδομάδες βλέπει το Reuters
Η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας θα επανέλθει στο φυσιολογικό ταχύτερο από το αρχικά προβλεπόμενο τις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες ανέφερε το Reuters
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 6% σε μια ξαφνική κίνηση την Τρίτη 17/9/2019 μετά την έκθεση ότι η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας θα αποκατασταθεί σε φυσιολογικά επίπεδα ταχύτερα από ό, τι αρχικά αναμενόταν.
Τα συμβόλαια του Brent, , υποχώρησαν 4,41 δολάρια ή 6,39%, στα 64,61 δολάρια. Το συμβόλαιο αυξήθηκε κατά 19,5% τη Δευτέρα στα 71,95 δολάρια το βαρέλι, το μεγαλύτερο άλμα στην ιστορία του.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού  West Texas Intermediate υποχώρηαν 3,8 δολάρια, ή 6,04%, στα 59,1 δολάρια το βαρέλι μετά τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2008 στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Η παραγωγή πετρελαίου του βασιλείου θα επανέλθει πλήρως τις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες, ανέφερε το Reuters επικαλούμενοι κορυφαίες πηγές της Σαουδικής Αραβίας που ενημερώθηκαν για τις πετρελαϊκές επιχειρήσεις.
Οι τιμές του Brent σημείωσαν την μεγαλύτερη άνοδο τη Δευτέρα, μετά από μια σειρά επιθέσεων κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου στη βιομηχανία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας.
Η Σαουδική Αραβία είναι τώρα κοντά στην αποκατάσταση του 70% της παραγωγής που χάθηκε λόγω των επιθέσεων, ανέφερε το Reuters. Ο αντίκτυπος στις εξαγωγές πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας ήταν περιορισμένος μετά την επίθεση εξαιτίας της άφθονης αποθήκευσης, ανέφερε το Reuters.
Η μεγαλύτερη μονάδα επεξεργασίας πετρελαίου στο Abqaiq και το κοντινό πετρελαϊκό πεδίο ήταν ο στόχος της επίθεσης το Σάββατο, σταματώντας 5.7 εκατομμύρια βαρέλια καθημερινής παραγωγής αργού ή περισσότερο από το ήμισυ της παραγωγής πετρελαίου του βασιλείου.
Αναμενόταν ότι η  Saudi Aramco, η εθνική πετρελαϊκή εταιρεία θα χρειαζόταν εβδομάδες έως μήνες για να αποκαταστήσει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της στο Abqaiq.
"Τα γεωπολιτικά γεγονότα έχουν ιστορική τάση υπερβολικού αρχικού αντίκτυπου στις αγορές, με μικρότερο οικονομικό και αγοραστικό αντίκτυπο που αναδύεται σε σύντομο χρονικό διάστημα", ανέφερε σε σημείωμα ο Steven Wieting, επικεφαλής επενδύσεων της Citi.
 "Ο βαθμός κάθε κλιμάκωσης με το Ιράν είναι το πιο κρίσιμο ζήτημα για μακροπρόθεσμους κινδύνους εφοδιασμού. Οι προσωρινές διακοπές για επισκευές μέσα στη Σαουδική Αραβία είναι πολύ διαφορετικές. "

www.wordenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης