Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ρωσία: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στις ενεργειακές εγκαταστάσεις μετά το πλήγμα στη Saudi Aramco

tags :
Ρωσία: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στις ενεργειακές εγκαταστάσεις μετά το πλήγμα στη Saudi Aramco
Πιθανή αναθεώρηση των παραμέτρων της συμφωνίας του ΟΠΕΚ +μετά την επίθεση στη Saudi Aramco
Σε επαναξιολόγηση των εγκαταστάσεων παραγωγής πετρελαίου θα προχωρήσει η Ρωσία με αφορμή τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία, τόνισε στο tass ο υπουργός Ενέργειας Alexander Novak.
«Υπάρχει ένας νόμος για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων καυσίμων και ενέργειας, ο οποίος προβλέπει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Η επίθεση όμως στις εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας απαιτούν επαναξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης» είπε ο υπουργός.
Μάλιστα ισχυρίστηκε πως: «Διατηρούμε επαφή με τη Σαουδική πλευρά, παρακολουθούμε την κατάσταση και πιστεύουμε ότι οι επιθέσεις σε τέτοιες εγκαταστάσεις επηρεάζουν συνολικά την ενεργειακή ασφάλεια».
Ερωτηθείς για το αν η Ρωσία πρέπει να αντισταθμίσει το έλλειμμα της παραγωγής, δήλωσε: «Όλα εξαρτώνται από την εκτίμηση των επιπτώσεων στον όγκο παραγωγής που θα έχουν οι απώλειες πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας», προσθέτοντας πως είναι ακόμη νωρίς για τη λήψη μέτρων.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας πρόσθεσε ότι οι παράμετροι της συμφωνίας του ΟΠΕΚ + θα μπορούσαν να αναθεωρηθούν μετά την επίθεση.
«Σε περίπτωση απαιτήσεων και περιστάσεων ανωτέρας βίας, μπορούμε πάντα να συναντηθούμε και να συζητήσουμε άλλες παραμέτρους. Σήμερα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε γι 'αυτό, καθώς δεν είναι σαφές πόσο γρήγορα θα αποκατασταθούν οι ζημιές».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης