Επικαιρότητα

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα στην κορυφή της ατζέντας στη συνάντηση Τrump - Μητσοτάκη πιθανόν στις 24 Σεπτεμβρίου

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα στην κορυφή της ατζέντας στη συνάντηση Τrump - Μητσοτάκη πιθανόν στις 24 Σεπτεμβρίου
Με έναυσμα τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει σημαντικές επαφές υψηλού επιπέδου με ηγέτες ξένων χωρών
Στις 24 Σεπτεμβρίου όπως συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Trump - Μητσοτάκη παρά το γεγονός ότι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, μέχρι αυτή την ώρα τουλάχιστον, δεν το επιβεβαιώνουν επισήμως και απλώς δηλώνουν χαρακτηριστικά, πως «είναι πολύ πιθανό, εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».
Σε κάθε περίπτωση διαμορφώνεται σιγά - σιγά το πρόγραμμα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Προς αυτή την κατεύθυνση, στο Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζονται πυρετωδώς για το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη την προσεχή Δευτέρα στις 23 Σεπτεμβρίου ενώ την επόμενη μέρα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Trump.
Μια συνάντηση για την οποία υπάρχουν αρκετές προσδοκίες αν και πολλοί λένε ότι θα είναι απλώς αναγνωριστική και συνάντηση γνωριμίας. Ωστόσο, είναι σημαντικό ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα είναι ένας από τους ξένους ηγέτες που θα συναντήσει ο πρόεδρος Trump ο οποίος θα βρεθεί επίσης στη Νέα Υόρκη για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.
Πάντως, στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την «άκρως επιτυχημένη», όπως την χαρακτηρίζουν, περιοδεία στην  Ευρώπη που έκανε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις επισκέψεις του στο Παρίσι, το Βερολίνο και τη Χάγη, έχουν μεγάλες προσδοκίες και για το επικείμενο ταξίδι στην Αμερική.
Με έναυσμα τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει σημαντικές επαφές υψηλού επιπέδου με ηγέτες ξένων χωρών καθώς επίσης και με εκπροσώπους επενδυτικών οργανισμών με στόχο να τους πείσει να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους στην χώρα μας.
Άλλωστε, αυτό είναι και το κεντρικό μήνυμα που επιδιώκει να στείλει προς κάθε κατεύθυνση το κυβερνητικό επιτελείο, «επενδύστε στην Ελλάδα».
Στο μεταξύ, το διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού έχει δεχτεί αρκετά μηνύματα για συναντήσεις τις οποίες επεξεργάζονται και θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.
Μόλις αφιχθεί πάντως στη Νέα Υόρκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είναι προγραμματισμένο, θα έχει το πρώτο τετ α τετ με τον μακροβιότερο και καλύτερα αμειβόμενο διευθύνοντα σύμβουλο της Wall Street, τον CEO της JP Morgan Chase Jamie Dimon.
Ο 63χρονος ελληνικής καταγωγής αξιωματούχος, βρίσκεται στο τιμόνι της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας από το 2005.
Στο πλαίσιο αυτό, η επαφή που θα έχει  ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον έμπειρο τραπεζίτη θεωρείται προπομπός άλλων σημαντικών συναντήσεων που θα γίνουν στη συνέχεια.
Μάλιστα, σε μια από αυτές τις συναντήσεις θα είναι παρών και ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, ο οποίος ήταν και το προηγούμενο διάστημα στην Αθήνα όπου είχε επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Επίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένεται και η πρώτη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργός με τον Recep Tayyip Erdoğan την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου σε ουδέτερο έδαφος, στα Ηνωμένα Έθνη.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης