Πετρέλαιο

OPEC: Νωρίς για τη λήψη μέτρων για την επίθεση στη Σαουδική Αραβία - Παρακολουθούμε την κατάσταση

OPEC: Νωρίς για τη λήψη μέτρων για την επίθεση στη Σαουδική Αραβία - Παρακολουθούμε την κατάσταση
Υπάρχουν διαθέσιμες ποσότητες σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών, αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Ενέργειας των ΗΑΕ, Suhail Mohamed Al Mazrouei
Στην αξιολόγηση των επιπτώσεων στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου προχωρά ο ΟΠΕΚ και τα μέλη του, έπειτα από την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Saudi Aramco το Σάββατο (14/9).
Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας των ΗΑΕ, Suhail Mohamed Al Mazrouei, καθώς και άλλες πηγές που επικαλείται το Reuters, «ακόμη είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε απόφαση διεξαγωγής έκτακτης συνάντησης των μελών του Οργανισμού ή για αύξηση της παραγωγής».
Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό Πρακτορείο, ο Al Mazrouei τόνισε ότι η χώρα του είναι σε θέση να ενισχύσει την παραγωγή για να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα στον εφοδιασμό. «Έχουμε πλεονάζοντα αποθέματα. Υπάρχουν διαθέσιμες ποσότητες σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών».
Από πλευράς ΟΠΕΚ, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Mohammad Barkindo συζήτησε για την κατάσταση της πετρελαϊκής αγοράς με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας Fatih Birol, σε συνάντηση που είχαν σήμερα (16/9), μετά τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας.
Οι δύο άνδρες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι «η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο από τις σαουδαραβικές αρχές» και συμφώνησαν να συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση τα επόμενα 24ωρα, όπως ανέφερε πηγή του OPEC στο Reuters.
Άλλες πηγές του ΟΠΕΚ επισήμαναν ότι μέχρι στιγμής ο Οργανισμός δεν χρειάζεται να συζητήσει επισήμως την ανάληψη οποιασδήποτε δράσης, δεδομένου ότι υπάρχει υπερεπάρκεια στα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου, ενώ παράλληλα δεν παρατηρούνται ενδείξεις έλλειψης.
«Είναι ακόμα νωρίς για να μιλήσουμε για να εξετάσουμε αυτό το ενδεχόμενο», ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Πάντως άλλη πηγή του ΟΠΕΚ στάθηκε στην περιορισμένη δυνατότητα αντίδρασης των μελών του Οργανισμού, εξαιρουμένης της Σαουδικής Αραβίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης