Φυσικό Αέριο

Ολλανδία: Διακοπή της παραγωγής φυσικού αερίου από το 2022 στο μεγαλύτερο χερσαίο κοίτασμα της Ευρώπης

Ολλανδία: Διακοπή της παραγωγής φυσικού αερίου από το 2022 στο μεγαλύτερο χερσαίο κοίτασμα της Ευρώπης
Το 2018 οι εισαγωγές υπερέβησαν για πρώτη φορά τις εξαγωγές
Την απόφαση να σταματήσουν την παραγωγή φυσικού αερίου νωρίτερα από το προγραμματισμένο, πήρε η κυβέρνηση της Ολλανδίας.
Ειδικότερα, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πεδία φυσικού αερίου στην Ευρώπη κοντά στο Slochteren στην περιοχή του Γκρόνινγκεν στην Ολλανδία.
Το Groningen παρήγαγε σχεδόν τα 54 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το 2013, ενώ σε 416,8 δισ. ευρώ ανήλθαν τα συνολικά έσοδα της Ολλανδίας από την άντληση φυσικού αερίου στην επικράτειά της, από το 1965, όπως ανακοίνωσε η ολλανδική στατιστική υπηρεσία CBS.
Ωστόσο, η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, υποχρέωσε την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι θα μειώσει την εξόρυξη αερίου, αρχής γενομένης από το 2015. Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το Groningen,, στις αρχές του 2018, επέφερε μια νέα απόφαση για το οριστικό κλείσιμο του πεδίου στην περιοχή, έως το 2030.
«Αυτό το ουσιαστικό μέτρο για την ελάττωση του ρυθμού άντλησης αερίου επηρέασε σημαντικά την εξαγωγική δραστηριότητα στην Ολλανδία. Το 2018, εξήχθησαν, περίπου 36,5 δισ. κυβικά μέτρα, ήτοι, μείωση κατά σχεδόν το ήμισυ σε σχέση με το 2014», ανέφερε η υπηρεσία.
Ως εκ τούτου, η μείωση της άντλησης αερίου στο Groningen επέφερε μια ραγδαία αύξηση των εισαγωγών φυσικού αερίου, τα τελευταία χρόνια, ενώ το 2018 οι εισαγωγές υπερέβησαν για πρώτη φορά τις εξαγωγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης