Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Trump: Θα χτυπήσουμε αν μας το ζητήσουν οι Σαουδάραβες - Η νέα απειλή από το χτύπημα των drones

Trump: Θα χτυπήσουμε αν μας το ζητήσουν οι Σαουδάραβες - Η νέα απειλή από το χτύπημα των drones
H Aramco υπολογίζει ότι οι επιθέσεις στη μονάδα της θα μειώσουν την παραγωγή του βασιλείου κατά περίπου 5,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα
H άνοδος της τιμής του πετρελαίου της τάξης του 8% σταδιακά εξομαλύνεται και κινείται στα 5 δολάρια ανά βαρέλι όπως είχε προβλεφθεί από τους αναλυτές αργά το βράδυ της Κυριακής (15/9).
Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στην έλλειψη προσφοράς για να καλυφθεί η ζήτηση, αλλά στο γεγονός ότι ανακύπτει ένα νέο είδος τρομοχτυπημάτων με drones την τεχνολογία που προήγαγαν και εξειδίκευσαν οι Χούτι και η οποία δείχνει ικανή να απειλήσει περισσότερους στόχους σε παγκόσμιο επίπεδο.
Απέναντι σε αυτά τα χτυπήματα, η Σαουδική Αραβία υπέστη πλήγμα παρά το γεγονός ότι έχει εξειδικευμένη τεχνολογία αμύνης και αυτό προκαλεί φόβους ότι μπορεί να στοχοποιηθούν και άλλοι προορισμοί όπως πχ αεροδρόμια.
Στις ΗΠΑ γίνονται διαρκείς συσκέψεις για τη χρήση τεχνολογίας αντιστάθμισης του νέου αυτού κινδύνου που προκύπτει, αποτελεί όμως πρόβλημα το γεγονός ότι μηχανισμοί ειδοποίησης αλλά και οπλικές αντιδράσεις δεν χρησιμοποιούνται σε κατοικημένες περιοχές.
Ορισμένοι χαρακτηρίζουν την κίνηση τουτ χτυπήματος του Χούτι σαν νέο Pearl Harbor.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης στο Λονδίνο, το brent σημείωσε άνοδο κατά 12 δολάρια, φθάνοντας τα 71,95 δολάρια το βαρέλι.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο που έχει σημειωθεί από τις 14 Ιανουαρίου του 1991.
Αυτή τη στιγμή το brent σημειώνει άνοδο της τάξεως του 10,23% στα 66,38 δολ/βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό καταγράφει σημαντική άνοδο 8,74% στα 59,59 δολ. ανά βαρέλι
H Aramco υπολογίζει ότι οι επιθέσεις στη μονάδα της θα μειώσουν την παραγωγή του βασιλείου κατά περίπου 5,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, δηλαδή περισσότερο από 50% ή κατά 5 εκατ. βαρέλια.

52


Trump: Γνωρίζουμε τον ένοχο – Περιμένουμε από τη Σαουδική Αραβία να μας πει πως θα δράσουμε

Την θέση ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση στις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος άφησε σαφείς υπόνοιες για στρατιωτική απάντηση από την πλευρά των ΗΠΑ.
«Ο πετρελαϊκός εφοδιασμός της Σαουδικής Αραβίας δέχθηκε επίθεση.
Υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε τον ένοχο, είμαστε έτοιμοι και οπλισμένοι με βάση τις επαληθεύσεις, αλλά περιμένουμε από το Βασίλειο να μας πει ποιος πιστεύει ότι είναι ο ένοχος αυτής της επίθεσης και υπό ποιους όρους θα δράσουμε!» έγραψε στο twitter ο Trump, επισημαίνοντας ότι υπάρχει άφθονο πετρέλαιο ύστερα από την απόφαση του να χρησιμοποιηθούν τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου προκειμένου να εφοδιαστούν κανονικά οι αγορές.
«Επίσης ενημέρωσα όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να επισπεύσουν τις εγκρίσεις από πετρελαιαγωγούς, επί του παρόντος σε διαδικασία αδειοδοτήσεων στο Τέξας, και σε άλλες Πολιτείες» ανέφερε ο πρόεδρος των  ΗΠΑ.
 


Image


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης