Πετρέλαιο

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου - Χαμηλότερα και οι δαπάνες για γεωτρήσεις

tags :
Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου - Χαμηλότερα και οι δαπάνες για γεωτρήσεις
Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά πέντε οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 13 Σεπτεμβρίου, περιορίζοντας το συνολικό αριθμό σε 733, το χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2017
 Οι αμερικανικές εταιρίες ενέργειας μείωσαν τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργούσαν για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς οι παραγωγοί περιόρισαν τις δαπάνες, με αποτέλεσμα να επιβραδυνθεί η παραγωγή αργού.
Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά πέντε οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 13 Σεπτεμβρίου, περιορίζοντας το συνολικό αριθμό σε 733, το χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes.
Την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο, υπήρχαν 867 ενεργά εξέδρες.
Η εξέλιξη του πετρελαϊκού εξοπλισμού, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, υποχώρησε σε ρεκόρ εννέα μηνών, καθώς οι ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής μείωσαν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις, καθώς επικεντρώνονται περισσότερο στην αύξηση των κερδών αντί στην αύξηση της παραγωγής.
Εν μέσω της επιβράδυνσης των γεωτρήσεων, η Energy Information Administration (EIA) αυτή την εβδομάδα περιόρισε τις προβλέψεις ανάπτυξης για την παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ.
 Σύμφωνα με την ΕΙΑ η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,25 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) το 2019 σε ένα ρεκόρ 12,24 εκατομμυρίων bpd, ελαφρώς χαμηλότερο από τις προηγούμενες προβλέψεις της για άνοδο 1,28 εκατομμυρίων bpd.
Η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ παρέμεινε κοντά σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιούνιο, αλλά η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε σημαντικά από το τέλος του περασμένου έτους, ως απάντηση στις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου και η επιβράδυνση προβλέπεται να επεκταθεί και στο 2020, σύμφωνα με τον John Kemp, αναλυτή του Reuters.
Η παραγωγή συνέχισε να αυξάνεται παρά την υποχώρησε των εγκαταστάσεων εν μέρει επειδή η παραγωγικότητα έχει αυξηθεί στις περισσότερες λεκάνες σχιστόλιθου φέτος, που σημαίνει ότι οι drillers εξορύσουν περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο από κάθε νέο πηγάδι ακόμα και αν λειτουργούν λιγότερες εξέδρες.
Μία νέα τεχνολογία που επιτρέπει στους εργολάβους να μειώσουν το κόστος είναι η ηλεκτρική εξόρυξη που τροφοδοτείται με φυσικό αέριο αντί για δαπανηρό ντίζελ.
Σε ορισμένες λεκάνες, όπως την Permian στο Δυτικό Τέξας,  είναι ένας καλός τρόπος για να χρησιμοποιηθεί μερικό από το αέριο που παράγεται μαζί με το πετρέλαιο.
Σε μια προσπάθεια να συνεχίσουν να αντλούν πετρέλαιο, ορισμένοι παραγωγοί που δεν έχουν πρόσβαση σε αγωγούς μεταφοράς αερίου στις αγορές έχουν είτε απελευθερώσει μέρος του αερίου τους είτε έχουν πληρώσει άλλους με πρόσβαση σε αγωγούς για να το πάρουν.
Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν την Παρασκευή γύρω στα 55 δολάρια το βαρέλι, οδηγώντας τη σε υποχώρηση για πρώτη φορά σε τρεις εβδομάδες, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης αντισταθμίζουν τις προόδους της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας.
Τα μελλοντικά συμβόλαια αμερικανικού αργού διαπραγματεύονταν περίπου 55 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο 2019 και 53 δολάρια για το 2020.
Η εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co της Η.Π.Α. δήλωσε ότι οι προβολές από τις εταιρείες έρευνας και παραγωγής (E & P) δείχνουν μείωση κατά 5% των κεφαλαιουχικών δαπανών για γεώτρηση και ολοκλήρωση το 2019 έναντι του 2018.
Η Cowen ανέφερε ότι οι ανεξάρτητοι παραγωγοί αναμένουν να ξοδέψουν περίπου 11% λιγότερο το 2019, ενώ μεγάλες εταιρείες πετρελαίου σκοπεύουν να δαπανήσουν περίπου 16% περισσότερο.
Συνολικά, η Cowen ανέφερε ότι όλες οι εταιρείες της E & P που παρακολουθεί σκοπεύουν να δαπανήσουν περίπου 80,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 έναντι 84,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018.
Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κατά μέσο όρο 991. Οι περισσότερες δεξαμενές παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.
Ο αριθμός των εξέδρων αερίου στις ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, μειώθηκε κατά επτά στα  153, από τον Μάρτιο του 2017.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης