Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Οι 12 προτάσεις της ΠΟΣΠΗΕΦ για απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας στα φωτοβολταϊκά

Οι 12 προτάσεις της ΠΟΣΠΗΕΦ για απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας στα φωτοβολταϊκά
Τις προτάσεις του ΠΟΣΠΗΕΦ παρουσίασε ο Πέτρος Τσικούρας
Τις προτάσεις του ΠΟΣΠΗΕΦ παρουσίασε ο Πέτρος Τσικούρας στην Εσπερίδα που πραγματοποίησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

Αναλυτικά:

1 Αποστολή διευκρινιστικής Εγκυκλίου στις Υπηρεσίες της Πολεοδομίας όλης της Χώρας σχετικά με το Επιτρεπτό της Εγκατάστασης Φωτοβολταικών σε ζώνη 200 μέτρων από Εθνική οδό και 150 από Επαρχιακή οδό
2 Να επιτραπεί ξανά η Εγκατάσταση ΑΠΕ στο 1 % της Γης Υψηλής Παραγωγικότητας κάθε Περιφερειακής Ενότητας
3.Ενίσχυση των Περιφερειακών διευθύνσεων του ΔΕΔΔΗΕ με μόνιμο Επιστημονικό Προσωπικό
4. Άμεση Πρόσληψη Επιστημονικού Προσωπικού με Συμβάσεις και ενίσχυση του τμήματος Μελετών και Κατάρτισης Συμβάσεων με Μετακινήσεις Προσωπικού
5. Δυνατότητα Έναρξης των Έργων Σύνδεσης Πριν την Υπογραφή Σύμβασης με το ΔΕΔΔΗΕ
6. Με την αίτηση του επενδυτή, στον ΔΕΔΔΗΕ για την σύναψη σύμβασης σύνδεσης να δίνεται η δυνατότητα κατάθεσης ολοκληρωμένου φακέλου στον ΔΑΠΕΕΠ για την σύναψη σύμβασης πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας.
7 Νομοθετική Παρέμβαση σχετικά με τη μη τροποποιησης της τιμής αναφοράς των φ/β σταθμών εντός του έτους, όπως ισχύει και για τις υπόλοιπες ΑΠΕ του πίνακα του ν.4414.
8. Νομοθετική Παρέμβαση για την αλλαγή του τρόπου κατοχύρωσης τιμής ενός Φωτοβολταικού Πάρκου
9. Δημιουργία Κατάλληλου λογισμικού στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ, όπου να εμφανίζεται η χωρητικότητα των γραμμών του Δικτύου (εκτός από τους υποσταθμούς στο παρόν) και να δίνεται η δυνατότητα στον επενδυτή με την συμπλήρωση συντεταγμένων αγροτεμαχίου να λαμβάνει on line προϋπολογιστικό κόστος των όρων σύνδεσης.
10. Δημιουργία Κατάλληλου λογισμικού στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ, όπου να εμφανίζεται η χωρητικότητα των γραμμών του Δικτύου (εκτός από τους υποσταθμούς στο παρόν) και να δίνεται η δυνατότητα στον επενδυτή με την συμπλήρωση συντεταγμένων αγροτεμαχίου να λαμβάνει on line προϋπολογιστικό κόστος των όρων σύνδεσης.
11.Αναζήτηση Δημόσιων Εκτάσεων προς Ενοικίαση που δεν αποτελούν Γη Υψηλής Παραγωγικότητας και σχεδιασμός δικτύων από τον ΑΔΜΗΕ έτσι ώστε οι Περιοχές αυτές να αποτελέσουν τόπο συγκέντρωσης Φωτοβολταικών Εγκαταστάσεων
12. Ενίσχυση με μόνιμο Επιστημονικό Προσωπικό του Ρυθμιστή της Αγοράς 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης