Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Αισιοδοξία της Χιλής για επίτευξη των ενεργειακών της στόχων μέχρι το 2050 - Ακμάζει η ηλιακή ενέργεια

tags :
Αισιοδοξία της Χιλής για επίτευξη των ενεργειακών της στόχων μέχρι το 2050 - Ακμάζει η ηλιακή ενέργεια
Η Χιλή σημειώνει την ταχύτερη ανάπτυξη ηλιακής ενέργειας στον κόσμο
Στο πλαίσιο της μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα, στόχος της Χιλής είναι ως το 2050 η κατανάλωση του 70% της ενέργειας να προέρχεται από τις ανανεώσιμες πηγές.
Σημειώνεται πως η Χιλή σημειώνει την ταχύτερη ανάπτυξη ηλιακής ενέργειας στον κόσμο, κάτι που συνεχίζεται και το τρέχον έτος. Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως η διαθεσιμότητα άφθονων ανανεώσιμων πόρων, η μακροπρόθεσμη ενεργειακή πολιτική και η σωστή «ενεργειακή» νοοτροπία των πολιτών.
Σύμφωνα με τον José Ignacio Escobar, Πρόεδρο της ACERA (Χιλιανής Ένωσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), «μεταξύ 2010 και 2011 η Χιλή είχε εγκατεστημένη δυναμικό ERNC περίπου 500 MW και σε μόλις πέντε χρόνια κατορθώσαμε να κάνουμε άλμα σε περισσότερα από 5.000 MW εγκατεστημένης ισχύος. Μάλιστα, E&Y και Bloomberg κατατάσσουν τη Χιλή στην πρώτη γραμμή των χωρών που πραγματοποιούν επενδύσεις στις ΑΠΕ».
Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Juan Carlos Jobet εξηγεί πως: «Η ανάπτυξη των ενεργειακών μας έργων αποδίδεται στην οικονομική μας σταθερότητα, παρέχοντας ασφάλεια στους εκάστοτε επενδυτές. Επιπλέον, το κανονιστικό πλαίσιο είναι αρκετά ευέλικτο και αξιοσημείωτη είναι η μείωση του κόστους των νέων τεχνολογιών για τις εν λόγω επενδύσεις».
Τέλος, ο Χιλιανός υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη των στόχων της χώρας του, λέγοντας πως «μέχρι το 2030 το 90% της ενέργειας θα προέρχεται από ΑΠΕ».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης