Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιοδοξία για το νέο γύρο διαπραγματεύσεων ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο – Trump: Θέλω μια πλήρη συμφωνία

Αισιοδοξία για το νέο γύρο διαπραγματεύσεων ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο – Trump: Θέλω μια πλήρη συμφωνία
Αποτελεσματική η επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών, νέα συνάντηση σύντομα για διαβουλεύσεις
Αισιοδοξία επικρατεί σε  ΗΠΑ και Κίνα για το νέο γύρο διαπραγματεύσεων σχετικά με την αντιπαράθεση τους για το εμπόριο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump να υποστηρίζει ότι θέλει μια συνολική εμπορική συμφωνία.
Όπως έκανε γνωστό η κινεζική κυβέρνηση, οι διαπραγματευτές των δύο χωρών διατήρησαν αποτελεσματική επικοινωνία και οι διμερείς ομάδες εργασίας θα συναντηθούν σύντομα για διαβουλεύσεις, με στόχο την πλήρη προετοιμασία του επόμενου κύκλου οικονομικών και εμπορικών διαβουλεύσεων υψηλού επιπέδου.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συναντηθούν με τις ΗΠΑ στην μισή απόσταση των εκατέρωθεν διεκδικήσεων και θα κάνουν συγκεκριμένες ενέργειες για την καλλιέργεια συνθηκών, κατάλληλων για τις διαπραγματεύσεις.
«Αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα τόσο της Κίνας, όσο και των ΗΠΑ, αλλά κι ολόκληρου του κόσμου» ανέφερε ο Κινέζος αξιωματούχος.
Αλλά και ο πρόεδρος Trump κατέστησε σαφές ότι επιθυμεί μια πλήρη συμφωνία με την Κίνα.
«Θα προτιμούσα μια πλήρη συμφωνία.
Βλέπω πολλούς αναλυτές να λένε για μια ενδιάμεση συμφωνία, που σημαίνει ότι θα υπάρξει μια συμφωνία σε «κομμάτια», με τα εύκολα να έρχονται πρώτα.
Αλλά δεν υπάρχουν εύκολα ή δύσκολα.
Είτε υπάρχει συμφωνία είτε δεν υπάρχει.
Αλλά είναι κάτι που θα το εξετάσουμε» είπε ο Trump.
Την ίδια στιγμή, την αισιοδοξία για την έκβαση του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων ενισχύουν και οι πρόσφατες κινήσεις που έκαναν οι δύο πλευρές με το Πεκίνο να εξαιρεί από τους δασμούς κάποια αντικαρκινικά φάρμακα και άλλα αμερικανικά προϊόντα, ενισχύοντας παράλληλα τις αγορές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων και την Ουάσινγκτον να αναβάλλει την εφαρμογή υψηλότερων δασμών σε κινεζικά προϊόντα.
Σημειώνεται πως χαμηλόβαθμοι Αμερικάνοι και Κινέζοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον ενόψει των συνομιλιών των κύριων διαπραγματευτών των δύο χωρών για το εμπόριο, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις αρχές Οκτωβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης