Ενέργεια

EDF και Masdar ενώνουν τις δυνάμεις τους στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών

tags :
EDF και Masdar ενώνουν τις δυνάμεις τους στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών
Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη μια επιτυχημένη συνεργασία σε πολλά καινοτόμα κοινά έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Συμφωνία για την από κοινού ίδρυση εταιρείας παροχής υπηρεσιών ενέργειας, υπέγραψαν η Abu Dhabi Future Energy Company (Masdar) και η γαλλική εταιρία ηλεκτρικής ενέργειας EDF.
Η κοινοπραξία εν oνόματι ESCO, στοχεύει να επεκτείνει τις επενδυτικές της δραστηριότητες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων, στα βιομηχανικά απόβλητα και την ηλιακή τεχνολογία κάτω των 50 MW στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και το Ομάν.
«Μαζί με τη Masdar φιλοδοξούμε να αναπτύξουμε καινοτόμες λύσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα σε πελάτες μας στη Μέση Ανατολή, καθώς και σε άλλες χώρες όπου συνεργάζονται οι δύο εταιρείες» υπογράμμισε η Marianne Laigneau, σημαντικό στέλεχος της EDF.
Υπενθυμίζεται πώς οι δύο εταιρείες έχουν ήδη μια επιτυχημένη συνεργασία σε πολλά καινοτόμα κοινά έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εκ των οποίων αρκετά βρίσκονται σε εξέλιξη.
Μάλιστα, τον Αύγουστο η κοινοπραξία των εταιρειών EDF Renewables και Masdar ανακοίνωσε ότι έκλεισε οικονομική συμφωνία για το μεγαλύτερο – μόλις ολοκληρωθεί- αιολικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, το Dumat Al Jandal, ισχύος 400 MW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης