Τελευταία Νέα
Ενέργεια

H Siemens θα κατασκευάσει νέο σταθμό παραγωγής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου στη Γαλλία

H Siemens θα κατασκευάσει νέο σταθμό παραγωγής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου στη Γαλλία
Ο όγκος των παραγγελιών ανέρχεται σε περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ
Η Siemens ανέλαβε την κατασκευή ενός νέου σταθμού παραγωγής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου στο Landivisiau στη δυτική Γαλλία τον οποίο θα παραδώσει έτοιμο για χρήση, ενώ θα είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και συντήρησή του για μια περίοδο 20 ετών.
Με εγκατεστημένη ισχύ 446 MW, ο σταθμός παραγωγής θα βοηθήσει στην κάλυψη με αξιοπιστία της αυξανόμενης ζήτησης της Βρετάνης για ηλεκτρική ενέργεια.
Ο όγκος των παραγγελιών ανέρχεται σε περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ. Η Siemens Financial Services (SFS), ο χρηματοδοτικός βραχίονας της Siemens, διαθέτει μετοχικό κεφάλαιο στο έργο, εξασφαλίζοντας σταθερότητα καθ’ 'όλη τη διάρκεια της φάσης ανάπτυξης.
Η παραγγελία για το νέο σταθμό παραγωγής ενέργειας έγινε από την εταιρεία ειδικού σκοπού Compagnie Electrique de Bretagne, η οποία ανήκει πλέον πλήρως στον γαλλικό προμηθευτή φυσικού αερίου και ενέργειας Total Direct Énergie (TDE), θυγατρική της Total SA. Η SFS θα κατέχει μερίδιο 40% στην εταιρεία ειδικού σκοπού κατά τη διάρκεια της επταετούς φάσης ανάπτυξης του έργου. Όταν τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία, η SFS πούλησε το μερίδιό της στην TDE, όπως είχε προγραμματιστεί, επειδή η τελευταία επιθυμεί να επεκτείνει το μερίδιό της στην αγορά παραγωγής ενέργειας στη Γαλλία. Η έναρξη λειτουργίας του σταθμού προγραμματίζεται για το δεύτερο εξάμηνο του 2021.
«Χάρη στην ευελιξία του, ο νέος μας σταθμός παραγωγής ενέργειας στο Landivisiau θα είναι ιδανικός για την εξισορρόπηση των κυμαινόμενων εισροών από αιολικές και ηλιακές μονάδες», λέει ο CEO της εταιρείας Total Direct Énergie, Xavier Caïtucoli. «Κατά συνέπεια, θα συμβάλει σημαντικά στην ασφάλεια της παροχής ενέργειας στην περιοχή. Η αποτελεσματική τεχνολογία τουρμπίνων αερίου της Siemens και η συμμετοχή τους στη φάση ανάπτυξής του ήταν σημαντικοί παράγοντες για την επιτυχή υλοποίηση αυτού του έργου».
H Siemens θα συμβάλει στο project παρέχοντας την κατασκευή του ολοκληρωμένου έργου, έναν αεριοστρόβιλο SGT5-4000F, έναν ατμοστρόβιλο SST5-3000, μια γεννήτρια SGen5-2000H, μια γεννήτρια ατμού ανάκτησης θερμότητας και το σύστημα ελέγχου SPPA-T3000. Η εταιρεία είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και συντήρηση του σταθμού για 20 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της παροχής υπηρεσιών απομακρυσμένης διάγνωσης, οι οποίες αποτελούν μέρος του χαρτοφυλακίου Omnivise Digital Service.
«Στο Landivisiau, αναπτύσσουμε και κατασκευάζουμε ένα σταθμό παραγωγής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στη Γαλλία χρησιμοποιώντας την αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία της Siemens», λέει ο Karim Amin, CEO της Power Generation στη Siemens Gas and Power. «Η προηγμένη τεχνολογία των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και οι υπηρεσίες που παρέχουμε για τη λειτουργία και τη συντήρηση του σταθμού διασφαλίζουν το ότι ο σταθμός θα συνεχίσει να λειτουργεί αποδοτικά και με αξιοπιστία για μεγάλο χρονικό διάστημα».
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης