Αργεντινή: Ηγέτιδα προσεχώς στην αγορά αιολικής ενέργειας της Λατινικής Αμερικής σύμφωνα με έκθεση του GWEC

Αργεντινή: Ηγέτιδα προσεχώς στην αγορά αιολικής ενέργειας της Λατινικής Αμερικής σύμφωνα με έκθεση του GWEC
Απαραίτητη η βελτίωση των υποδομών του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας
Σε ηγέτιδα της αιολικής ενέργειας στην αγορά της Λατινικής Αμερικής θα καταστεί η Αργεντινή τα προσεχή χρόνια, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (Gwec).
Αυτό θα πραγματοποιηθεί, εάν καταφέρει να ξεπεράσει τις προκλήσεις που συνδέονται με την αναζήτηση νέων πηγών κεφαλαίων, για να βελτιώσει το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.
Πρέπει μάλιστα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών και να βρεθεί μια ισορροπία με τις επενδύσεις στο σχιστολιθικό κοίτασμα Vaca Muerta.
«Ο υψηλός πληθωρισμός και η αδύναμη δημοσιονομική κατάσταση του κράτους επηρέασαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών, επιβραδύνοντας σημαντικά την επέκταση του τομέα των ΑΠΕ» ανέφερε μεταξύ άλλων η έκθεση.
Στο πλαίσιο των εμποδίων, η έκθεση τόνισε επίσης ότι η Αργεντινή πρέπει να αυξήσει τις επενδύσεις της στις υποδομές δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η υφιστάμενη κατάσταση αναχαιτίζει την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στη χώρα.

Εξυγίανση των κρατικών εταιρειών

Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση οι οικονομικές προκλήσεις περιλαμβάνουν την οικονομική εξυγίανση των κρατικών εταιρειών, που μέχρι τώρα προκαλούν καθυστερήσεις στην εκτέλεση των έργων, με συνέπεια να μην τηρείται το χρονοδιάγραμμα των συμφωνιών αγοροπωλησίας ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας έδωσε έμφαση στον τομέα της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας και στα κέρδη από την παραγωγή φυσικού αερίου από το κοίτασμα Vaca Muerta.
«Εάν δεν ικανοποιηθούν οι συγκεκριμένες προσδοκίες και επιβραδυνθεί η ανάπτυξη της παγκόσμιας ζήτησης φυσικού αερίου, το Vaca Muerta θα φέρει την ταμπέλα της πιο ‘’δαπανηρής απογοήτευσης’’», καταλήγει η έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης