Περιβάλλον

Χρήση drones από την BP για την παρακολούθηση εκπομπών μεθανίου στη Βόρεια Θάλασσα

Χρήση drones από την BP για την παρακολούθηση εκπομπών μεθανίου στη Βόρεια Θάλασσα
Το drone ταξίδεψε συνολικά περισσότερο από 185 χιλιόμετρα, κερδίζοντας το προηγούμενο βρετανικό ρεκόρ των 100 χιλιομέτρων
Ένα σημαντικό πιλοτικό έργο για την παρακολούθηση των εκπομπών μεθανίου στη Βόρεια Θάλασσα ξεκίνησε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και αερίου στον κόσμο.
Ο λόγος για την βρετανική εταιρεία BP, η οποία θα αξιοποιήσει το drone σε όλα τα περιουσιακά της στοιχεία στη Βόρεια Θάλασσα το 2020.
Μάλιστα, η δοκιμή του εν λόγω drone διήρκησε περίπου 90 λεπτά, διανύοντας περισσότερα από 185 χλμ και κερδίζοντας το προηγούμενο βρετανικό ρεκόρ των 100 χιλιομέτρων.
«Η βελτίωση της γνώσης, της κατανόησης και των επιδόσεών μας με τη δοκιμή νέων τεχνολογιών και τη στενή συνεργασία με τους προμηθευτές αποτελεί κεντρικό στοιχείο του σχεδίου μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα στις επιχειρήσεις της Βόρειας Θάλασσας. Με αυτόν τον τρόπο, θα περιοριστούν οι εκπομπές του θερμοκηπίου. Αυτό το πιλοτικό έργο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ικανότητάς μας να το κάνουμε αυτό» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε η BP.
Υπενθυμίζεται παράλληλα πως η BP συγκαταλέγεται στις 13 από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στον κόσμο που έχουν συστήσει επενδυτικό ταμείο ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την αντιμετώπιση των εκπομπών μεθανίου και την επένδυση σε συμπληρωματικές τεχνολογίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης