Πετρέλαιο

Άνοδος πάνω από 2% για το πετρέλαιο καθώς ο νέος υπουργός της Σαουδικής Αραβίας δεσμεύεται για τις περικοπές

Άνοδος πάνω από 2% για το πετρέλαιο καθώς ο νέος υπουργός της Σαουδικής Αραβίας δεσμεύεται για τις περικοπές
H τιμή του αργού σημείωσε άνοδο 2,67% στα 58,03 δολάρια το βαρέλι και το Brent ενισχυόταν κατά 1,85% στα 62,68 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από 2% τη Δευτέρα 9/9/2019, καθώς ο νέος υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman, επιβεβαίωσε τις προσδοκίες ότι η χώρα του θα ακολουθήσει την πολιτική   για τον περιορισμό της παραγωγής αργού πετρελαίου με στόχο να υποστηρίξει τις τιμές.
Ο πρίγκιπας Abdulaziz, γιος του Σαουδάραβα βασιλιά Salman και μακρόχρονος μέλος της Σαουδικής αντιπροσωπείας στον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ), αντικατέστησε τον Khalid al-Falih την Κυριακή.
"Η κίνηση είναι bullish  για τις τιμές του πετρελαίου", δήλωσε σε σημείωμα ο Phil Flynn, αναλυτής της Price Futures Group στο Σικάγο. "Ο πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman είναι γνωστός ως «κόπτης» παραγωγής πετρελαίου. Έχει συμβάλει στην εξασφάλιση περικοπών παραγωγής στο παρελθόν. "
Οι τιμές του πετρελαίου υποστηρίχθηκαν επίσης από τις παρατηρήσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu ο οποίος δήλωσε ότι το Ιράν έχει μυστική πυρηνική εγκατάσταση και κάλεσε για δράση εναντίον του έθνους της Μέσης Ανατολής.
Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου του Brent κέρδισαν 1,31 δολάρια ή 2,3%, φθάνοντας στα 62,58 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν κατά 1,33 δολάρια ή 2,4% στα 57,85 δολάρια το βαρέλι.
Περί τις 22:40 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού σημείωνε άνοδο 2,67% στα 58,03 δολάρια το βαρέλι και το Brent ενισχυόταν κατά 1,85% στα 62,68 δολάρια το βαρέλι.
Ο πρίγκιπας Abdulaziz δήλωσε ότι οι πυλώνες της πολιτικής της Σαουδικής Αραβίας δεν θα αλλάξουν και θα επιβιώσουν οι παγκόσμιες συμφωνίες για την περικοπή της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Πρόσθεσε ότι η λεγόμενη συμμαχία του ΟΠΕΚ + μεταξύ ΟΠΕΚ και τρίτων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, παρέμεινε μακροπρόθεσμη.
Η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας τον Αύγουστο υπερέβη την ποσόστωσή της βάσει των συμφωνιών του ΟΠΕΚ +.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης