Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύεται το επενδυτικό κλίμα για τον Σεπτέμβριο του 2019

Ευρωζώνη: Ενισχύεται το επενδυτικό κλίμα για τον Σεπτέμβριο του 2019
Τα στοιχεία για το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Άνοδο καταγράφει το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (9/9) στοιχεία του ερευνητικού ομίλου Sentix, με τον σχετικό δείκτη να απομακρύνεται από τα χαμηλά άνω των τεσσάρων ετών στα οποία είχε υποχωρήσει τον περασμένο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος Sentix διαμορφώθηκε στις -11,1 μονάδες, έναντι -13,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στις -13,4 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση υποχώρησε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, και συγκεκριμένα στις -9,5 μονάδες, έναντι -7,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015.
Όσον αφορά τον δείκτη που σχετίζεται με τις προσδοκίες των επενδυτών για τους επόμενους μήνες, καταγράφηκε άνοδος στις -12,8 μονάδες τον Σεπτέμβριο του 2019, έναντι -20 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
«Η οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη παραμένει τεταμένη», σχολιάζει ο όμιλος Sentix, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι παρά την άνοδο που σημειώθηκε στον δείκτη επενδυτικού κλίματος, η περαιτέρω πτώση στον δείκτη τρέχουσας οικονομικής κατάστασης υποδεικνύει ότι «η Ευρωζώνη δεν απέχει πολύ από μία ύφεση».
«Αυτό που απομένει πλέον είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, από την οποία οι επενδυτές αναμένουν πραγματικά θαύματα κατά την επικείμενη συνάντηση», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του Sentix, Manfred Huebner.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης