Πετρέλαιο

Seele (OMV): Περιορισμένη ζήτηση πετρελαίου το 2019 - Νέος κύκλος συγκεντροποίησης του κλάδου

tags :
Seele (OMV): Περιορισμένη ζήτηση πετρελαίου το 2019 - Νέος κύκλος συγκεντροποίησης του κλάδου
Κάτω από 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα θα μειωθεί η ζήτηση πετρελαίου στην αγορά
Ισχνή θα είναι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το τρέχον έτος λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος της αυστριακής OMV, Rainer Seele, μιλώντας στο Reuters.
«Υπάρχουν σημάδια στην αγορά ότι η βιομηχανία ενέργειας πρέπει να προετοιμαστεί για την επιβράδυνση της αύξησης του ΑΕΠ, καθώς θα ξεκινήσει ένας κύκλος συγκεντροποίησης του κλάδου μέσω συγχωνεύσεων. Ως αποτέλεσμα, το μέλλον δεν θα είναι και τόσο ευοίωνο» τόνισε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας στο περιθώριο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ενέργειας στο Αμπού Ντάμπι.
Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές του brent διαπραγματεύονται τις τελευταίες εβδομάδες γύρω στα 60 δολάρια το βαρέλι, σε σύγκριση με το μέσο όρο του έτους που κυμαινόταν στα 75.
Παράλληλα, ο Seele αναμένει ότι η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου θα αναχαιτιστεί φέτος κάτω από 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα - για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια. «Και θα συνεχιστεί το 2020», είπε.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξισορρόπηση της αγοράς, με τους παραγωγούς να προχωρούν σε αναπροσαρμογή των σχεδίων τους, προβλέποντας επιβράδυνση της αύξησης παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ λίαν συντόμως».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης