Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

«Ρεαλιστική επιλογή το πρότζεκτ Ποσειδών»: Η ΔΕΠΑ έλαβε τις άδειες για το χερσαίο τμήμα του αγωγού

tags :
«Ρεαλιστική επιλογή το πρότζεκτ Ποσειδών»: Η ΔΕΠΑ έλαβε τις άδειες για το χερσαίο τμήμα του αγωγού
Η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Gazprom, της Edison και της ΔΕΠΑ για την υλοποίηση του πρότζεκτ, υπεγράφη τον Ιούνιο του 2017
Προχωράει το πρότζεκτ «Ποσειδών», καθώς η ΔΕΠΑ ολοκλήρωσε τις αναγκαίες μελέτες και έλαβε τις άδειες για το χερσαίο τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου.
Το πρότζεκτ είναι «ρεαλιστική και βιώσιμη επιλογή», λέει στο Sputnik ο επικεφαλής Διεθνών Δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑ.

Η ΔΕΠΑ έχει ολοκληρώσει τις μηχανολογικές μελέτες και έχει αποκτήσει όλες τις άδειες που απαιτούνται για το χερσαίο τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου «Poseidon» («Ποσειδών») που έχει σκοπό τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, όπως σημείωσε, μιλώντας στο Sputnik, ο επικεφαλής Διεθνών Δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑ, κ. Δημήτριος Μανώλης.
«Συμβαδίζοντας με τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των Gazprom, ΔΕΠΑ και Edison που υπεγράφη στην Αγία Πετρούπολη στις 2 Ιουνίου του 2017», όπως δήλωσε ο ίδιος, ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες μηχανολογικές μελέτες και αποκτήθηκαν όλες οι περιβαλλοντικές άδειες για το χερσαίο τμήμα του πρότζεκτ αγωγού «Ποσειδών».
Η συμφωνία, ειδικότερα, προέβλεπε τη διάθεση χρονικής περιόδου δύο ετών για τις μηχανολογικές μελέτες και την απόκτηση αδειών, στάδια που ολοκληρώθηκαν, εντός του χρονοδιαγράμματος.
Η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Gazprom, της Edison και της ΔΕΠΑ για την υλοποίηση του πρότζεκτ, υπεγράφη τον Ιούνιο του 2017.
Σημειώνεται ότι το πρότζεκτ έχει σχεδιαστεί για την παροχή 12 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως με δυνατότητα αύξησης της παραγωγικής ικανότητας σε 20 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Το χερσαίο τμήμα του αγωγού στην Ελλάδα έχει μήκος 770 χιλιόμετρα, ενώ το υποθαλάσσιο τμήμα, στο Ιόνιο, είναι μήκους 210 χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα της για το πρότζεκτ η ΔΕΠΑ, η τελική επενδυτική απόφαση για την υλοποίηση του έργου αναμένεται να ληφθεί εντός του 2019, ενώ με βάση το χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση και η έναρξη λειτουργίας του έργου αναμένεται να γίνει στα τέλη του έτους 2022 με αρχές του 2023.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης