Επενδυτικές ευκαιρίες στην υπεράκτια αιολική ενέργεια της Κορέας «βλέπει» η Orsted

Επενδυτικές ευκαιρίες στην υπεράκτια αιολική ενέργεια της Κορέας «βλέπει» η Orsted
Η Orsted έχει εγκαταστήσει πάνω από 1.200 υπεράκτιες ανεμογεννήτριες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ μέχρι σήμερα
Μεγάλες δυνατότητες στην αγορά αιολικής ενέργειας της Κορέας, «βλέπει» η κρατική ενεργειακή εταιρεία της Δανίας, Orsted σκοπεύοντας να δημιουργήσει μακροπρόθεσμες και βιώσιμες σχέσεις με την κορεατική κυβέρνηση και τις εταιρείες.
«Η Κορέα έχει τεράστιες δυνατότητες και επενδυτικές ευκαιρίες που οφείλονται στην καλή της γεωγραφική θέση και τη βούληση της κυβέρνησης να πετύχει τους ενεργειακούς της στόχους» δήλωσε ο Matthias Bausenwein, στέλεχος της Orsted.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία της Δανίας δημιούργησε το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο το 1991 και έχει εγκαταστήσει πάνω από 1.200 υπεράκτιες ανεμογεννήτριες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ μέχρι σήμερα.

126

Μάλιστα, οι εταιρείες της Κορέας εφάρμοσαν το σχέδιο «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας 3020» το 2017.
Στόχος του σχεδίου είναι να αυξηθεί το μερίδιο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε 20%, με σκοπό την παραγωγή 63,8 GW, εκ των οποίων τα 17,7 GW μέσω της αιολικής ενέργειας.
Υπενθυμίζεται ότι η υπεράκτια αιολική ενέργεια αναδύεται στην αγορά των ΑΠΕ, εν μέσω της ενεργειακής μετάβασης πολλών χωρών, λαμβάνοντας υπόψη την αλλαγή του κλίματος και τις οικονομίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
«Χτίζουμε μακροπρόθεσμες σχέσεις και είμαστε αρκετά σίγουροι ότι μπορούμε να συνεργαστούμε τις κορεάτικες εταιρείες, οι οποίες έχουν δείξει τις ικανότητές τους συμμετέχοντας σε διάφορα ευρωπαϊκά αιολικά έργα αιολικής ενέργειας. Η Orsted μπορεί να βοηθήσει αυτές τις ικανές κορεατικές εταιρείες να προχωρήσουν στην παγκόσμια αγορά με τη διεθνή εμπειρία τους σε μεγάλης κλίμακας έργα» συμπλήρωσε ο Matthias Bausenwein.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης