Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Νέος υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας ο πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman

Νέος υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας ο πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman
Η Σαουδική Αραβία έχει πέντε υπουργούς πετρελαίου από το 1960
Νέος υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας ο πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ.
Ειδικότερα, αντικαθιστά τον Khalid al-Falih, ο οποίος αποτέλεσε παρελθόν και από την προεδρεία της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Saudi Aramco την περασμένη εβδομάδα.
Αναφορικά με τον νέο υπουργό, πρόκειται για ένα σημαντικό στέλεχος του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) με μεγάλη εμπειρία στον πετρελαϊκό τομέα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Abdulaziz δεν αναμένεται να αλλάξει την πετρελαϊκή πολιτική του βασιλείου, καθώς συνέβαλε στην τρέχουσα συμφωνία μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ και των χωρών εκτός του Οργανισμού για τη μείωση της παγκόσμιας προσφοράς αργού με στόχο την στήριξη των τιμών και την εξισορρόπηση της αγοράς.
Επισημαίνεται σύμφωνα με τον Independent, πως η Σαουδική Αραβία έχει πέντε υπουργούς πετρελαίου από το 1960, και κανένας από αυτούς δεν προερχόταν από βασιλική οικογένεια.
Tον περασμένο μήνα, η Σαουδική Αραβία δημιούργησε ένα υπουργείο για τη βιομηχανία και τους ορυκτούς πόρους, χωρίζοντάς το από το κολοσσιαίο υπουργείο ενέργειας του βασιλείου.
Ο ίδιος δήλωσε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο ενεργειακού συνεδρίου στο Αμπού Ντάμπι ότι η συμμαχία ΟΠΕΚ+ "θα μείνει για καιρό" και κάλεσε τα μέλη του ΟΠΕΚ να συμμορφωθούν με τους στόχους για την παραγωγή.
"Ανέκαθεν εργαζόμασταν με ένα συνεκτικό, λογικό τρόπο εντός του ΟΠΕΚ για να διασφαλίσουμε ότι οι παραγωγοί εργάζονται και ευημερούν από κοινού", δήλωσε ο πρίγκιπας. "Θα ήταν λάθος από την πλευρά μου να προκαταλάβω τα υπόλοιπα μέλη του ΟΠΕΚ", δήλωσε όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει η ανάγκη για περαιτέρω μειώσεις της παραγωγής πετρελαίου προκειμένου να στηριχθεί η αγορά.
Ο Σαουδάραβας υπουργός αρνήθηκε να σχολιάσει τις τιμές πετρελαίου, που σήμερα κατέγραψαν άνοδο ύστερα από την είδηση του διορισμού του. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψαν άνοδο 35 σεντς στα 61,89 δολάρια το βαρέλι στις 11:46 ώρα Ελλάδας, ενώ τα αντίστοιχα για το αμερικανικό αργό σημείωσαν άνοδο 31 σεντς στα 56,83 δολάρια.
Ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως έχει επιβραδυνθεί η παγκόσμια ζήτηση για ενέργεια και ότι οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές αναμένεται να βελτιωθούν μόλις επιλυθεί η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης