Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέες ενεργειακές συμφωνίες Ρωσίας και Ινδίας - Στόχος συναλλαγές 30 δισ. δολ. έως το 2025

Νέες ενεργειακές συμφωνίες Ρωσίας και Ινδίας - Στόχος συναλλαγές 30 δισ. δολ. έως το 2025
Μετά την συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin και του ινδού πρωθυπουργού Narendra Modi
Η Ινδία και η Ρωσία στοχεύουν σε ετήσιες συναλλαγές αξίας 30 δισ. δολαρίων έως το 2025, δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της Ινδίας καθώς μια σειρά ενεργειακών συμφωνιών εντείνει τους οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.
Επιδιώκοντας την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου από τα σημερινά 11 δισεκατομμύρια δολάρια, οι δύο χώρες ανακοίνωσαν συμφωνίες σε τομείς όπως η ενέργεια, η άμυνα και η ναυτιλία μετά από συνάντηση μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin και του ινδού πρωθυπουργού Narendra Modi σε οικονομικό φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ.
Η Ινδία, τρίτος μεγαλύτερος καταναλωτής και εισαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως, στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μίγμα της στο 15% τα επόμενα χρόνια και στη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού της για την αντιστάθμιση του γεωπολιτικού κινδύνου.
"Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο στον τομέα της ενέργειας. Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο θέλουμε να διαφοροποιήσουμε τις πηγές εφοδιασμού μας και το βρίσκουμε όλο και περισσότερο ελκυστικό για την αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία ", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Vijay Gokhale, σε συνέντευξη Τύπου.
Ο Modi, που θέλει να μειώσει τις εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας κατά 10% μέχρι το 2022, κατευθύνει τις προσπάθειες στην αγορά ξένων ενεργειακών περιουσιακών στοιχείων, εκμεταλλευόμενη τις χαμηλές παγκόσμιες τιμές πετρελαίου και την επιβράδυνση των εξαγορών της Κίνας στο εξωτερικό.
"Εξετάζουμε την επένδυση σε πρόσθετα κοιτάσματα πετρελαίου στη Ρωσία ... εξετάζουμε επίσης την προμήθεια LNG", ανέφερε ο Gokhale.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης