Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

tags :
Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου
Η επιβράδυνση των γεωτρήσεων προκαλεί μείωση των δαπανών στις υπηρεσίες πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων περικοπών προσωπικού και αναδιαρθρώσεων στις κορυφαίες επιχειρήσεις Schlumberger NV και Halliburton Co.
Οι αμερικανικές εταιρίες ενέργειας μείωσαν τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργούν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, αφού οι γεωτρήσεις επιβραδύνθηκαν για εννέα συνεχόμενους μήνες, καθώς οι ανεξάρτητοι παραγωγοί μείωσαν τις δαπάνες κατά περίπου 10% φέτος.
Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά  τέσσερις οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 6 Σεπτεμβρίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 738, το χαμηλότερο από το Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes.
Την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο, υπήρχαν 860 ενεργές εξέδρες.
Η εξέλιξη των πετρελαϊκών μονάδων, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε σε σχέση με τον εννεάμηνο, καθώς οι παραγωγοί και οι προμηθευτές τους περιορίζουν τους προϋπολογισμούς, το προσωπικό και τους στόχους παραγωγής, εν μέσω προβλέψεων ότι οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου θα παραμείνουν χαμηλές για αρκετές χρόνια.
Η επιβράδυνση των γεωτρήσεων προκαλεί μείωση των δαπανών στις υπηρεσίες πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων περικοπών προσωπικού και αναδιαρθρώσεων στις κορυφαίες επιχειρήσεις Schlumberger NV και Halliburton Co.
Τα αποτελέσματά της Schlumberger στη Βόρεια Αμερική ήταν «υπό σημαντική πίεση», δήλωσε ο CEO της εταιρείας Olivier Le Peuch την Τετάρτη.
Ο νεοδιορισμένος διευθύνων σύμβουλος παρουσίασε το όραμά του για τη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαϊκών υπηρεσιών παγκοσμίως, δεσμευόμενος να εγκαταλείψει μη κερδοφόρες επιχειρήσεις, να αναδιαρθρώσει ορισμένες μονάδες και να επικεντρωθεί στις αποδόσεις.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Halliburton, Jeff Miller, είπε στους επενδυτές την Τετάρτη ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης της βιομηχανίας σχιστολιθικού στις ΗΠΑ και η μείωση των δαπανών από πελάτες πετρελαίου και φυσικού αερίου θα οδηγήσουν σε ενοποίηση των προμηθευτών πετρελαϊκών υπηρεσιών.
Ο Mark Papa, Διευθύνων Σύμβουλος της Centennial Development Inc., δήλωσε την Τρίτη ότι αναμένει  η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ να αυξηθεί κατά 700.000 βαρέλια ημερησίως το 2020, η οποία είναι βραδύτερη από τις κυβερνητικές εκτιμήσεις, λόγω των χαμηλότερων τιμών του αργού, με τους επενδυτές να απαιτούν δημοσιονομική πειθαρχία και καλά προβλήματα διαχωρισμού.
Η αμερικανική Energy Information Administration (EIA) βλέπει την παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ ότι  θα αυξηθεί σε 12,27 εκατομμύρια bpd το 2019 από το ρεκόρ των 10,99 εκατομμυρίων bpd το 2018.
Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύθηκαν την Παρασκευή γύρω στα 56 δολάρια το βαρέλι, με αποτέλεσμα η σύμβαση να αυξηθεί για δεύτερη συνεχή εβδομάδα μετά την πεποίθηση ότι το Πεκίνο και η Ουάσινγκτον θα διεξαγάγουν συνομιλίες υψηλού επιπέδου στις αρχές Οκτωβρίου, καλώντας τους επενδυτές να ελπίζουν για το τέλος του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, τα αργού πετρελαίου ΗΠΑ διαπραγματεύονται πάνω από 56 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2019 και κάτω από τα 54 δολάρια για το 2020.
Η εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co της Η.Π.Α. δήλωσε ότι οι προβολές από τις εταιρείες έρευνας και παραγωγής (E & P) δείχνουν μείωση κατά 5% των κεφαλαιουχικών δαπανών για γεώτρηση και περάτωση το 2019 έναντι 2018.
Η Cowen ανέφερε ότι οι ανεξάρτητοι παραγωγοί αναμένεται να ξοδέψουν περίπου το 11% λιγότερο το 2019, ενώ οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου σκοπεύουν να δαπανήσουν περίπου 16% περισσότερο.
Συνολικά, η Cowen ανέφερε ότι όλες οι εταιρείες E & P που παρακολουθεί σκοπεύουν να δαπανήσουν περίπου 80,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 έναντι 84,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης