Επικαιρότητα

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ - Τα οικονομικά μέτρα που θα ανακοινώσει

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ - Τα οικονομικά μέτρα που θα ανακοινώσει
Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει
Σβήνουν και γράφουν μέτρα στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου ο πρωθυπουργός να μεταβεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με «γεμάτες» αποσκευές.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται με γνώμονα την αξιοπιστία έτσι ώστε η πρώτη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργός στη ΔΕΘ να μην συνδεθεί με ένα καλάθι παροχολογίας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να παρουσιάσει ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό σχέδιο από το οποίο θα απουσιάζει η υποσχεσιολογία καθώς όπως υποστηρίζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι το Μέγαρο Μαξίμου επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε ένα κοστολογημένο πακέτο το οποίο θα έχει μεταρρυθμιστικό πρόσημο και θα στηρίζει τις νέες επενδύσεις.
Συνάμα, θα τηρηθούν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις ενώ κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ακολουθήσει την λογική των ευκαιριακών παροχών από το βήμα της ΔΕΘ αλλά αναμένεται να παρουσιάσει συγκεκριμένες παρεμβάσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε αλλαγή σελίδας την οικονομία.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης θα περιγράψει το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για μειώσεις φόρων που θα αφορούν όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες.
Έτσι, αναμένεται να αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια το κυβερνητικό σχέδιο με τους βασικούς του «πυλώνες» να αφορούν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω το ποσοστό της ανεργίας, μείωση φόρων χωρίς ταξικές εμμονές, καθώς και η εμπέδωση της ασφάλειας σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας.

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει

Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 28% στο 24% - και στο 20% από το 2020 - με την ταυτόχρονη μείωση του φόρου στα διανεμόμενα κέρδη από το 10% στο 5%.
 Έχει ήδη κλειδώσει η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% και η νέα κλίμακα φορολογίας των μισθωτών με εισαγωγικό κλιμάκιο το 9%.
Ωστόσο, από εκεί και πέρα ενδεχομένως να αποφύγει να αναφερθεί σε πολύ συγκεκριμένες και χρονικά προσδιορισμένες δεσμεύσεις σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μέτρα τα οποία έχουν αυξημένο δημοσιονομικό κόστος, όπως η μείωση ασφαλιστικών εισφορών και ΦΠΑ, η νέα κλίμακα φορολόγησης φυσικών προσώπων κ.ο.κ.
Με ενδιαφέρον αναμένεται το μέτρο «έκπληξη» που σκοπεύει να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ή θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες ή θα μειωθεί η εισφορά αλληλεγγύης που επιβλήθηκε το 2010 σε μισθωτούς και συνταξιούχους.
Για την τόνωση της ανάπτυξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας.
Πρόκειται για την αναστολή του ΦΠΑ για τρία χρόνια, την αναστολή του φόρου υπεραξίας για το ίδιο χρονικό διάστημα και έκπτωση 40% στις δαπάνες για την αναβάθμιση κτιρίων.
Επίσης για τον κλάδο του τουρισμού θα εξαγγείλει την μείωση του ΦΠΑ στο 13% για όλο το τουριστικό πακέτο.
Οι τελικές αποφάσεις πάντως, για το σύνολο των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναμένεται να ληφθούν σήμερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης