Επιχειρήσεις

H Reggeborgh Invest απέκτησε το 2,9% της Τέρνα Ενεργειακή από το York Capital μέσω OTC – Ψήφος εμπιστοσύνης

H Reggeborgh Invest απέκτησε το 2,9% της Τέρνα Ενεργειακή από το York Capital μέσω OTC – Ψήφος εμπιστοσύνης

Το York Capital πούλησε το 2,9% ή 3,3 εκατ. των μετοχών που κατείχε στην Τέρνα Ενεργειακή

Μέσω συναλλαγής OTC (Over the Counter – εξωχρηματιστηριακά) πραγματοποιήθηκε σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου 2019, η πλήρης αποεπένδυση του York Capital από την Τέρνα Ενεργειακή.
Συγκεκριμένα, το York Capital πούλησε το 2,9% ή 3,3 εκατ. των μετοχών που κατείχε στην Τέρνα Ενεργειακή.
Αγοραστής του 2,9% είναι ο ολλανδικός επιχειρηματικός όμιλος Reggeborgh Invest, ο οποίος ήδη κατέχει σημαντική στρατηγική θέση στη ΓΕΚ Τέρνα.
Με την κίνηση αυτή η Reggeborgh Invest δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον όμιλο ΓΕΚ και στον επικεφαλής του ομίλου Γιώργου Περιστέρη, ο οποίος ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο.
Να σημειωθεί ότι ο Γ. Περιστέρης κατέχει στην Τέρνα Ενεργειακή το 22,23%.
Η κεφαλαιοποίηση της Τέρνα Ενεργειακή ανέρχεται στα 871 εκατ. ευρώ με προοπτική να ξεπεράσει το 1 δισ.
Οι Ολλανδοί προσβλέπουν σε υψηλή απόδοση στη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή που θεωρείται ως leader στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τα σχέδια της Reggeborgh Invest

Όταν ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh Invest που αποτελεί οικογενειακό fund αποφάσισε να αποκτήσει το 27,02% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ καλλιεργήθηκε η εντύπωση ότι οι ολλανδοί κινούνται επιθετικά θέλουν να ελέγξουν την εταιρία.
Πολύ σύντομα κινήσεις των ολλανδών θα αποδείξουν – όπως πληροφορούμαστε – ότι θέλουν να ισχυροποιήσουν τον Γιώργο Περιστέρη στον όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δίνοντας του ψήφο εμπιστοσύνης.
Ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh Invest επένδυσε στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με ένα βασικό στόχο να εκμεταλλευτεί την δυναμική της εταιρίας και την ευρωστία της καθώς είναι ο πλέον εύρωστος όμιλος στις κατασκευές και προφανώς ο Περιστέρης θα είναι το κεντρικό πρόσωπο.
Επειδή το μεγάλο παιχνίδι στο εγγύς μέλλον θα είναι στις παραχωρήσεις εκεί θα εστιαστούν οι ολλανδοί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι βέβαιο ότι θα ισχυροποιηθεί σε ένα ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο.
Όμως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει αποκτήσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών το οποίο το έχουν ήδη διαγνώσει.
Ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh Invest έχει σε ρευστό πάνω από 2,1 δισεκ. ευρώ και με ένα τέτοιο στρατηγικό μέτοχο είναι βέβαιο ότι η αναβαθμίζεται η πιστοληπτική ικανότητα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Όταν θα ανοίξει πιο επιθετικά το κεφάλαιο των παραχωρήσεων στα έργα θα απαιτηθούν κεφάλαια, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα εμφανίζεται στο τραπεζικό σύστημα εντός και εκτός Ελλάδος με ισχυρή πιστοληπτική ικανότητα θα δανείζεται ευκολότερα και με χαμηλά επιτόκια.
Αυτό το πλεονέκτημα το έχουν διαγνώσει οι ανταγωνιστικές εταιρίες.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης