Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ήπιες απώλειες στο πετρέλαιο - Στο -0,23% και τα 60,56 δολ. ανά βαρέλι το Brent

tags :
Ήπιες απώλειες στο πετρέλαιο - Στο -0,23% και τα 60,56 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Αρχές Οκτωβρίου στο Τραπέζι ΗΠΑ - Κίνα
Ήπιες απώλειες καταγράφει σήμερα Πέμπτη (5/9) το πετρέλαιο, καθώς η νέα αύξηση στα αποθέματα αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα αντιστάθμισε τα θετικά νέα από το μέτωπο των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Ειδικότερα, το brent υποχωρεί κατά 0,41% στα 60,45 δολ./βαρέλι και το αργό κατά 0,62% στα 55,89 δολ/βαρέλι.
Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, οι τιμές του πετρελαίου σημείωναν άνοδο, μετά την επιβεβαίωση της Κίνας ότι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το εμπόριο θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με το Reuters, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι οι συνομιλίες θα διεξαχθούν και «οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να συνεργαστούν και να αναλάβουν πρακτικές ενέργειες για τη δημιουργία καλών συνθηκών για διαβουλεύσεις».
Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι παγκόσμιες οικονομίες έχουν υποστεί σημαντικές αλλαγές, λόγω του εμπορικού πολέμου, προκαλώντας χαμηλές προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης πετρελαίου.
«Η συνολική εικόνα δεν έχει αλλάξει. Δεν έχουμε κάνει κάποια βήματα για μια πραγματική συμφωνία», δήλωσε ο McCarthy.
Υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες για την ανάπτυξη, ο γενικός οικονομικός διευθυντής της BP Plc (Brian Gilvary) δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη (4/9) ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί κατά λιγότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως το 2019 καθώς η κατανάλωση επιβραδύνεται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης