Επετεύχθη ο στόχος της Αυστραλίας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τις ΑΠΕ μέχρι το 2020

Επετεύχθη ο στόχος της Αυστραλίας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τις ΑΠΕ μέχρι το 2020
Η αφετηρία της νέας αυτής προσπάθειας ορίστηκε το 2001 και λήγει το 2020, παράγοντας 33.000 GWh ενέργειας από τις ΑΠΕ
Το στόχο της «μια ώρα αρχύτερα» για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τις ΑΠΕ έχει φέρεις εις πέρας η Αυστραλία, σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή της χώρας.
Ειδικότερα, ο στόχος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επιτεύχθηκε παρά την αβεβαιότητα της κλιματικής πολιτικής στην Αυστραλία για πάνω από μια δεκαετία, η οποία οδήγησε σε αυξανόμενες τιμές την ηλεκτρική ενέργεια.
Η αφετηρία της νέας αυτής προσπάθειας ορίστηκε το 2001 και λήγει το 2020, παράγοντας 33.000 GWh ενέργειας από τις ΑΠΕ.
Σήμερα, η συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Αυστραλίας είναι περίπου 260.000 GWh .

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής, David Parκer δήλωσε πως «ενώ οι μελλοντικές επενδύσεις αντιμετωπίζουν αρκετούς περιορισμούς, οι αγορές συνεχίζουν να καινοτομούν και να προσαρμόζονται στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις».
Παράλληλα, τους τελευταίους 18 μήνες έχουν δαπανηθεί 24 δισεκατομμύρια δολάρια, με την αιολική και την ηλιακή ενέργεια να έχουν πλέον το χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με τα ακριβά τους δεδομένα το 2001.
Τέλος, η κυριότερη πρόκληση αφορά τη σαφή πολιτική που πρέπει να χαράξει η κυβέρνηση στον ενεργειακό τομέα, για να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση νέων επενδύσεων, σύμφωνα με τον Kane Thornton - στελέχους της Ρυθμιστικής Αρχής- , ο οποίος δηλώνει οπαδός της βεβαιότητας και όχι των νέων επιδοτήσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης