Χρηματιστήριο & Αγορές

Οκτώ μετοχές από «χρυσάφι» για επενδύσεις εν μέσω αβεβαιότητας και γεωπολιτικών αναταραχών

Οκτώ μετοχές από «χρυσάφι» για επενδύσεις εν μέσω αβεβαιότητας και γεωπολιτικών αναταραχών
Η Fed δημιουργεί πληθωριστικό περιβάλλον κα αναζωογονεί τις μετοχές πολύτιμων μετάλλων
Οι μετοχές πολύτιμων μετάλλων έχουν «πάρει φωτιά» τους τελευταίους μήνες.
Οι επενδύσεις όπως ο χρυσός και το ασήμι αντιπροσωπεύουν περιουσιακά στοιχεία «καταφύγια» σε περιόδους αβεβαιότητας ή αναταραχής την ώρα που μαίνεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, σε συνδυασμό με πολλαπλά γεωπολιτικά σημεία ανάφλεξης.
Πρωτίστως, ένας από τους μεγαλύτερους καταλύτες για τις μετοχές πολυτίμων μετάλλων για αγορά είναι η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων.
Συγκεκριμένα, η απόδοση των πιο μακροχρόνιων 10ετών ομολόγων μειώθηκε κάτω από την απόδοση κρατικών ομολόγων διάρκειας μικρότερης διάρκειας των 2 ετών.
Ένα επικίνδυνο (με βάση την έκθεση σε χρόνο) περιουσιακό στοιχείο προσφέρει μικρότερη ανταμοιβή από μια πιο σταθερή ή προβλέψιμη.
Αυτό το είδος περιστάσεων εντείνει τους φόβους των επενδυτών, γεγονός το οποίο είναι «αναζωογονητικό» για τις αγορές μετοχών πολύτιμων μετάλλων.

Περαιτέρω μείωση των επιτοκίων αναφοράς


Οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν επιθυμούν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, καθώς κανείς δεν θα αγόραζε 10ετή ομόλογα.
Πρώτα από την ημερήσια διάταξη της Fed είναι να ισοσκελισθεί η καμπύλη αποδόσεων.
Και σε αυτό το σημείο, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων αναφοράς.
Θεωρητικά, αυτό θα πρέπει να μειώσει την απόδοση των 2ετών κάτω από τα δεκαετή ομόλογα.
Αλλά θα λειτουργήσει αυτό;  Tέτοιες ενέργειες είναι πληθωριστικές σύμφωνα με το investor place.
Και με βάση τις τρέχουσες δημοσιονομικές και οικονομικές συνθήκες, αυτός είναι ο μόνος μοχλός που μπορεί να τραβήξει η Fed.
O χρυσός και παρόμοια commodities υπόσχονται υψηλές αποδόσεις και αυτές είναι οκτώ μετοχές πολύτιμων μετάλλων που μπορούν να «λάμψουν».

Barrick Gold  

Οι μετοχές πολύτιμων μετάλλων, όπως η Barrick Gold (NYSE: GOLD), έχουν ορισμένους κινδύνους για το ότι δεν υπάρχουν οι υποκείμενες αγορές φυσικού χρυσού. δηλαδή, το ανθρώπινο στοιχείο.
Ως εκ τούτου, πληρώνει κατά τη φόρτωση σε μετοχές βασισμένες σε βασικά προϊόντα για να αγοράσει για να εξετάσει μια βαρύτερη κατανομή προς τα καθιερωμένα, σταθερά ονόματα.
Με μακρά ιστορία και κεφαλαιοποίηση αγοράς κοντά στα 34 δισεκατομμύρια δολάρια, η μετοχή είναι ασφαλώς στις πρώτες επιλογές.
Εκτός από το καθαρό της μέγεθος, αυτό που ξεχωρίζει  στο Barrick είναι η ποιότητα της διεθνούς έκθεσής του.
Παρόλο που υπάρχουν γεωπολιτικοί κίνδυνοι στα αφρικανικά τους έργα, η εταιρεία εξόρυξης εκτείνεται σε «σταθερές» χώρες  όπως ο Καναδάς, η Χιλή, η Αυστραλία και οι ΗΠΑ
Σε ετήσια βάση, οι μετοχές έχουν ενισχυθεί πάνω από το 46%. Και από τις αρχές Ιουνίου, είναι πάνω από 51%.

Newmont Goldcorp

Πολλοί επενδυτές προφανώς αποφεύγουν τις μετοχές πολύτιμων μετάλλων λόγω της φήμης των κερδοσκοπικών έργων εξόρυξης.
Όμως, όπως και κάθε τομέας, έχει σημασία η ποιότητα της κάθε εταιρείας.
Η Newmont Goldcorp (NYSE: NEM), έχει σχεδόν ένα αιώνα εμπειρίας. Έτσι, ακόμη και αν παρατηρήσουμε την επιστροφή μιας bear  αγοράς στα μέταλλα, η μετοχή πιθανώς θα παραμείνει σταθερή.
Η Newmont Goldcorp προβλέπεται να προσελκύσει σημαντικές τοποθετήσεις επενδυτών.
Σε βάση YTD, η μετοχή έχει κερδίσει πάνω από 16%. Από τις αρχές Μαΐου, οι μετοχές έχουν ξεπεράσει το 35%.
Σύμφωνα με το investor place αναμένονται σημαντικά κέρδη παρά την ήδη εντυπωσιακή απόδοση.
Η πλειοψηφία των έργων της Newmont Goldcorp βρίσκεται στις σταθερές περιοχές της Βόρειας Αμερικής και της Αυστραλίας.
Τέσσερα έργα βρίσκονται στη Νότια Αμερική, ενώ μόνο δύο βρίσκονται στην Αφρική. Επομένως, ακόμα και αν η γεωπολιτική αποκαλύψει την άσχημη πλευρά της, η μετοχή διαθέτει ισχυρή «μόνωση».

Agnico Eagle Mines  

Ένα ακόμη όνομα στη λίστα των μετοχών πολύτιμων μετάλλων για αγορά είναι το Agnico Eagles Mines (NYSE: AEM).
Ενώ ορισμένοι από τους κορυφαίους ανθρακωρύχους έχουν κάποια έκθεση σε γεωπολιτικούς κινδύνους, η εταιρεία είναι μάλλον σχεδόν τελείως θωρακισμένη.
Η Agnico Eagles έχει έργα εξόρυξης μόνο στον Καναδά, τη Φινλανδία και το Μεξικό, χώρες από τις οποίες καμία δεν θεωρείται επικίνδυνα ασταθή.
Αλλά αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει για την μετοχή είναι ότι η εταιρεία δεν προβαίνει σε μελλοντικές πωλήσεις χρυσού.
Οι μελλοντικές πωλήσεις χρησιμοποιούνται συνήθως σε κλάδους όπως τα commodities για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να περιορίσουν κατά προφανή τρόπο τη μεταβλητότητα των περιουσιακών στοιχείων-στόχων.
Ωστόσο, για  την Agnico Eagle, η αποτροπή των πωλήσεων χρυσού είναι μια μακροχρόνια πολιτική. Επομένως, η αγορά δίνει πλήρη έκθεση στην τιμή spot χρυσού.
Σε προηγούμενα χρόνια, αυτό ήταν μια άδικη συμφωνία. Αλλά σε αυτό το σημείο, αυτό είναι ακριβώς το πλεονέκτημα.
Ήδη η τιμή του χρυσού ξεπέρασε τα 1.550 δολάρια.
Μόλις πριν από δύο μήνες, ήταν κάτω από $ 1.300. Και χωρίς τίποτα που να δείχνει μια ανοιχτή κίνηση σε αυτή την πορεία, η μετοχή δίνει φθηνή έκθεση στο κίτρινο μέταλλο.

Royal Gold

Στις καλύτερες μετοχές για αγορά το hot όνομα αυτή τη στιγμή, είναι η  Royal Gold (NASDAQ: RGLD) καθώς εξελίσσεται  ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με την μετοχή να συνεχίζει να έχει σημαντική άνοδο.
Οι περισσότερες μετοχές πολύτιμων μετάλλων που αγοράζονται στον τομέα των ορυχείων είναι επικίνδυνες λόγω του άγνωστου.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εταιρείες που ειδικεύονται στην εξερεύνηση χρυσού.
Λόγω του απρόβλεπτου, οι επενδύσεις αυτές μπορεί να είναι εξαιρετικά ασταθείς. Αλλά η Royal Gold ,  μετριάζει τον κίνδυνο  μέσω του επιχειρηματικού της μοντέλου.
Αντί της ενεργού εξόρυξης για μέταλλα, η Royal Gold έχει συμφωνίες συνεχούς ροής και δικαιώματα με τα ανθρακορυχεία.
Συνήθως, μια εταιρεία όπως η Royal Gold θα καταβάλει ένα προκαταβολικό αντίτιμο σε αντάλλαγμα για μελλοντικές παραδόσεις ενός συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου.
Λόγω αυτού του εγγενούς μετριασμού του κινδύνου, η Royal Gold έχει ξεπεράσει τις  άλλες αντίστοιχες μετοχές.
Σε βάση YTD, οι μετοχές της RGLD έχουν αυξηθεί στα ύψη σχεδόν κατά 61%. Με τις αγορές χρυσού πιθανότατα να κινούνται υψηλότερα, η Royal Gold ίσως εξακολουθεί να είναι μια ευκαιρία.

Wheaton Precious Metals (WPM)

Αν αναζητάτε μετοχέςπολύτιμων μετάλλων για προστασία στις αγορές, είναι φυσικό να επικεντρωθείτε μόνο στο χρυσό. Ωστόσο, σύμφωνα με τον expert των commodities David Morgan, ο άργυρος έχει τεράστιο δυναμικό τώρα
Φυσικά, η spot  τιμή του ασημιού είναι πιο ασταθής από τον χρυσό.
Αλλά αν θέλετε έκθεση σε αυτό το μέταλλο, αλλά με κάποιο μετριασμό του κινδύνου, εξετάστε την Wheaton Precious Metals (NYSE: WPM). Παλαιότερα γνωστή ως Silver Wheaton, η μετοχή WPM.
Η εταιρεία εξακολουθεί να απολαμβάνει μία από τις μεγαλύτερες συνεχής ροής αργύρου στον κόσμο.
Όπως η Royal Gold, η μετοχή WPM είναι ενδιαφέρουσα για αυτό το μοντέλο ροής.
Σε αντίθεση με κάθε άλλη εταιρεία εξορύξεων, η Wheaton δεν έχει τα επιβαρυντικά έξοδα.
Η διοίκηση γνωρίζει ποιες είναι οι δαπάνες τους διότι διαπραγματεύονται εκ των προτέρων.
Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την μετοχή, επειδή οι ανθρακωρύχοι λειτουργούν κάτω από ένα «σύννεφο αβεβαιότητας.

First Majestic Silver

Το ασήμι είναι η «κρυπτογράφηση» των μετοχών πολύτιμων μετάλλων για αγορά
Αν και έχει τα ίδια νομισματικά βασικά στοιχεία με τον χρυσό - το ασήμι ήταν σε σημείο “real money” - φαίνεται επίσης να έχει δικό του μυαλό.
Παρ 'όλα αυτά, η υπερμεγέθη δυνατότητα για το ασήμι αρκεί για να δεχτεί τους κινδύνους.
Εάν έχετε μια παρόμοια νοοτροπία, θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο First Majestic Silver (NYSE: AG) .
Από την τιμή ανοίγματος του Ιανουαρίου, η μετοχή έχει αυξηθεί κατά 91%. Και από τις αρχές Αυγούστου, οι μετοχές της First Majestic σημείωσαν άνοδο άνω του 14%.
Η First Majestic επικεντρώνεται κυρίως στην εξόρυξη του Μεξικού. Κοντά στην έδρα της και έναν σημαντικό εμπορικό εταίρο των ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, η μετοχή AG παρέχει επίσης κάποιο μέτρο γεωπολιτικής «μόνωσης».

Sibanye Gold (SBGL)

Η Sibanye Gold (NYSE: SBGL) έχει σημαντικές δραστηριότητες στη Νότια Αφρική, η οποία είναι τόσο ευλογία όσο και κατάρα. Προφανώς, η Νότια Αφρική είναι εξαιρετικά προικισμένη με φυσικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών ισχυρών μεταλλείων χρυσού. Αυτό φυσικά είναι καλό για την μετοχή SBGL.
Αλλά από την άλλη πλευρά, η τάξη και η δυναμική της χώρας έχουν προκαλέσει σημαντικές συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένων των απεργιών που σχετίζονται στις εξορύξεις.
Πρόσφατα, τέτοιες απεργίες για απώλειες θέσεων εργασίας και περικοπές μισθών επηρέασαν αρνητικά τη Sibanye Gold. Ως αποτέλεσμα, η μετοχή SBGL δεν έχει δει τις εκρηκτικές αποδόσεις που έχουν καταγραφεί από άλλες μετοχές πολύτιμων μετάλλων τις τελευταίες εβδομάδες. Παρ 'όλα αυτά, η Sibanye έχει σοβαρό δυναμικό, όπως κρίνεται απο το εκρηκτικό YTD με επιστροφή πάνω από 110%.
Αν και μεταξύ των μετοχών για αγορά του τομέα αυτού, υπάρχουν καλύτερες επιλογές ωστόσο, είναι πολύ λίγες οι  εταιρείες που  έχουν το είδος της ισχυρής έκθεσης σε άλλα πολύτιμα μέταλλα, πλατίνα και παλλάδιο.
Συγκεκριμένα, το παλλάδιο είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο commodity και η Sibanye είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του στον κόσμο γεγονός που δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στη μετοχή SBGL.

Norilsk Nickel PJSC (NILSY)

Η Norilsk Nickel PJSC (OTCMKTS: NILSY) είναι η πιο κερδοσκοπική μεταξύ των  μετοχών πολύτιμων μετάλλων. Ως εκ τούτου η αγορά της μετοχής αποτελεί ένα στοίχημα.
Με αυτές τις επιφυλάξεις υπάρχει μια  πιθανή ανοδική ευκαιρία για την μετοχή.
Η Ρωσία έχει το μεγαλύτερο απόθεμα παλλαδίου στον κόσμο. Ως εκ τούτου, Norilsk Nickel είναι ο κορυφαίος παραγωγός αυτού του σπάνιου commodity στον κόσμο.
Πρώτον, είναι εξαιρετικά σπάνιο.
Μέχρι πρόσφατα, μια ουγγιά παλλάδιου άξιζε πολύ περισσότερο  από το αντίστοιχο του χρυσού.
Και ενώ το κίτρινο μέταλλο βρίσκεται σε εξέλιξη λόγω των παγκόσμιων οικονομικών ανησυχιών, το παλλάδιο έχει ακόμα την ευκαιρία να ανακτήσει έδαφος.
Το παλλάδιο έχει πολλαπλές χρήσεις και είναι ένα σημαντικό commodity στον 21ο αιώνα.
Το μέταλλο είναι ανθεκτικό στις ατμοσφαιρικές επιρροές και είναι εξαιρετικά όλκιμο.
Αυτές οι ιδιότητες προσφέρονται για χρήση υψηλής τεχνολογίας, κάτι που ενισχύει την μετοχή της NILSY.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης