Επιχειρήσεις

Γούτσος (ΔΕΗ): Ζημιογόνες για την ΔΕΗ οι πωλήσεις ενέργειας μέσω δημοπρασιών ΝΟΜΕ

Γούτσος (ΔΕΗ): Ζημιογόνες για την ΔΕΗ οι πωλήσεις ενέργειας μέσω δημοπρασιών ΝΟΜΕ
Mέσω των ΝΟΜΕ η ΔΕΗ πουλάει την ενέργεια 40 ευρώ ανά MWh, ενώ αναγκάζεται να την αγοράζει ακόμη και 130 ευρώ από το σύστημα.
Οι τιμές πώλησης της λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ μέσω των δημοπρασιών ΝΟΜΕ διαμορφώνονται κάτω του κόστους, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Σταύρος Γούτσος μιλώντας σήμερα (2/2) στο Athens Energy Forum.
Η δήλωση αυτή έρχεται σε συνέχεια του χθεσινού «τιτιβίσματος» της ΔΕΗ, στο οποίο αναφερόταν, ότι μέσω των ΝΟΜΕ η ΔΕΗ πουλάει την ενέργεια 40 ευρώ ανά MWh, ενώ αναγκάζεται να την αγοράζει ακόμη και 130 ευρώ από το σύστημα.
Ο κ. Γούτσος σημείωσε, ότι το μοντέλο των δημοπρασιών αποτελεί μεταφορά στην Ελλάδα των δημοπρασιών πυρηνικής ενέργειας, που έκανε η EDF στη Γαλλία, με τη διαφορά ότι εκεί διασφαλίζεται η κάλυψη του κόστους παραγωγής και παρέχεται πρόσβαση στο 25% και όχι στο σύνολο της παραγωγής.
Επανέλαβε εξάλλου τις προτάσεις να εξαιρεθούν από το μερίδιο της ΔΕΗ τα τιμήματα της αγοράς που δεν είναι εμπορικά ελκυστικά και τις πρωτοβουλίες της ΔΕΗ για δημιουργία και πώληση θυγατρικών με πελατολόγιο, που θα επιτρέψουν πιο ομαλό άνοιγμα της αγοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης