Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wang Huiyao (σύμβουλος κινεζικής κυβέρνησης): Στον Trump εναπόκειται να βάλει τέλος στον εμπορικό πόλεμο

tags :
Wang Huiyao (σύμβουλος κινεζικής κυβέρνησης): Στον Trump εναπόκειται να βάλει τέλος στον εμπορικό πόλεμο
Η Κίνα έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια υποστήριξε ο Wang Huiyao
Την θέση ότι εναπόκειται πλέον στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump να βάλει ένα τέλος στο αδιέξοδο που καταγράφεται όσον αφορά την εμπορική αντιπαράθεση με την Κίνα διατυπώνει ο Wang Huiyao, σύμβουλος της κινεζικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως το Πεκίνο έχει καταβάλλει ήδη κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.
«Η Κίνα έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια – συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου νόμου για τις ξένες επενδύσεις – προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανησυχίες που η ξένη επιχειρηματική κοινότητα διατυπώνει» είπε ο Wang Huiyao, ο οποίος είναι ιδρυτής και πρόεδρος του think tank «Κέντρο για την Κίνα και την Παγκοσμιοποίηση».
Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων CNBC ο Wang Huiyao επισημαίνει ότι ο νέος αυτός νόμος απαγορεύσει την αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας από τις ξένες επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει στην Κίνα και ενισχύει την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, θέματα τα οποία έχει επισημάνει η αμερικανική πλευρά.
Παράλληλα ο Wang Huiyao αναφέρει ότι ο νόμος αυτός αντιμετωπίζει τις ξένες επιχειρήσεις ισότιμα με τις εγχώριες εταιρείες, κάτι που ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των ΗΠΑ.
«Δεν είναι ρεαλιστικό να αλλάξουν όλοι οι νόμοι στην Κίνα.
Καμία χώρα δεν μπορεί να το κάνει αυτό, αλλά περάσαμε ένα νέο νόμο.
Πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα χώρος να εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε όλες τις ανησυχίες που διατυπώνουν οι ΗΠΑ» υποστηρίζει ο Wang Huiyao, αν και αναλυτές εκτιμούν πως ο νόμος αυτός δεν επαρκεί και ενδεχομένως δεν θα είναι αρκετός για να κατευνάσει τις αμερικανικές ανησυχίες.
Πάντως, η αντιπαράθεση ΗΠΑ – Κίνας παραμένει στα ύψη ύστερα και από την πρόσφατη ενεργοποίηση εκατέρωθεν δασμών.
Όπως λέει ο Wang Huiyao, υπάρχει «κάποια κόπωση» για τον τρόπο με τον οποίο ο Trump επιβάλλει και αυξάνει τους δασμούς στα κινέζικα προϊόντα, κάτι που όπως λέει, είναι παράξενο και για τις δύο πλευρές.
«Το Πεκίνο πάντα υποστηρίζει ότι είναι πρόθυμο να συζητήσει.
Επομένως εναπόκειται στις ΗΠΑ να προχωρήσουν πραγματικά μπροστά και να είναι ευέλικτες και να μην ακολουθήσουν μια σκληρή στάση.
Δεν μπορούμε να έχουμε την τέλεια συμφωνία
Μπορείτε να δείτε ότι η Κίνα εξακολουθεί να ανοίγεται όχι μόνο για τις ΗΠΑ αλλά και για την ίδια.
Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δουν την πρόοδο που κάνει η Κίνα και να δουλέψουν πάνω σε αυτό το momentum για να ωθήσουν την Κίνα σε περαιτέρω ανοίγματα και όχι να την θέσουν σε πιο δύσκολη θέση» επισημαίνει ο Wang Huiyao.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης