Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Ιαπωνία: Εισαγωγή του πρώτου φορτίου LNG από την Κίνα

Ιαπωνία: Εισαγωγή του πρώτου φορτίου LNG από την Κίνα
Δείγμα ευελιξίας στην ασιατική αγορά LNG
Το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από την Κίνα εισήγαγε η Ιαπωνία, καθώς οι ιαπωνικές επιχειρήσεις κοινής ωφελείας αναζητούν νέους προμηθευτές, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης του κόστους εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η συγκεκριμένη αποστολή φυσικού αερίου αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη ευελιξία της ασιατικής αγοράς LNG.
Ειδικότερα, το φορτίο 70.560 τόνων LNG απεστάλη από τον τερματικό σταθμό LNG του Hainan, τον οποίο εκμεταλλεύεται η κρατική εταιρεία China National Offshore Oil Corp, στην περιοχή Nagoya της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, όπου συνεκμεταλλεύονται τον τοπικό τερματικό σταθμό η Toho Gas μαζί με την Jera.
Μάλιστα, το κόστος εισαγωγής φυσικού αερίου ήταν πιο φθηνό (5,68 δολ/mmBtu) σε σύγκριση με το μέσο όρο του Ιουλίου (9,50 δολ/mmBtu).
Κατά συνέπεια, η μείωση των τιμών αγοράς LNG, ωθεί τις ιαπωνικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, σε μια πιο επιθετική συμπεριφορά αναφορικά με τις αναθεωρήσεις τιμών που ενσωματώνονται στις παραδοσιακές μακροπρόθεσμες συμβάσεις που συνάπτουν.
Στο παρελθόν οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας της Ιαπωνίας είχαν δώσει βαρύτητα στην σταθερότητα της προμήθειας έναντι της τιμής, καθώς θα μπορούσαν να μετακυλίσουν το κόστος στους καταναλωτές.
Επιπλέον, οι τιμές spot LNG στην Ασία έχουν φτάσει σε χαμηλά επίπεδα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι προμήθειες από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, έχουν αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης