Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνάντηση κορυφής στο ΥΠΕΝ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Συνάντηση κορυφής στο ΥΠΕΝ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Οι πολλαπλές τομές της ΔΕΗ με τις  Ανανεώσιμες από το ΕΛΑΠΕ μέχρι τις επενδύσεις
Συνάντηση κορυφής πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΝ με αντικείμενο τον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Η συνάντηση είχε σαν αντικείμενο την εξέταση ζητημάτων που αφορούν την ανάπτυξη της ΔΕΗ στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών, που είναι και από τις βασικές προτεραιότητες της νέας δίοικησης.
Η ΔΕΗ πρέπει να κάνει γρήγορα βήματα στον τομέα των ΑΠΕ, μόλις εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση αν και ήδη υπάρχουν οι προϋποθέσεις μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων και της ΕΤΕΠ, που διατίθενται για τέτοιες επενδύσεις.
Το ζήτημα για την ΔΕΗ είναι να κάνει στοχευμένες και γρήγορες κινήσεις, που όπως άφησε να εννοηθεί ο ΥΠΕΝ μπορεί να γίνουν είτε από την πλευρά της επιχείρησης είτε με συνεργασίες.
Μια τέτοια συνεργασία έχει γίνει ήδη με την Volterra.
Κατά συνέπεια ζητήθηκε η γνώμη κορυφαίου παράγοντα των ΑΠΕ για τις κατευθύνσεις που θα δώσουν στην ΔΕΗ την αποτελεσματικότητα, ώστε να αποκτήσει όγκο στις ΑΠΕ.
Παράλληλα η ενδεχόμενη ανάπτυξη από κοινού με μεγάλους ομίλους νέων κλάδων των ΑΠΕ.
Ήδη η ΔΕΗ έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης υβριδικών έργων στα νησιά, όπως έγινε στην Ικαρία.
Από την άλλη πλευρά το ζήτημα που απασχολεί τον τομέα των ΑΠΕ είναι η διαχείριση του λογαριασμού του ΕΛΑΠΕ, το πλεόνασμα του οποίου περιορίζεται οριακά μεν, αλλά η αγορά διαθέτει επιφυλάξεις για την διατηρησιμότητά του σε υψηλά επίπεδα.
Αυτό όμως είναι το κλειδί για την μείωση του ΕΤΜΕΑΡ στα τιμολόγια και την έμμεση αύξηση προς όφελος της ΔΕΗ.
Στον τομέα αυτό οι ΑΠΕ θέλουν την καλύτερη δυνατή συνεργασία με την ΔΕΗ για την διασφάλιση της εύρρυθμης λειτουργίας, καθώς το μέλλον τους ανήκει και δεν θέλουν το πλεόνασμα αυτό να κινδυνεύσει, γιατί στηρίζει τις ταμειακές ροές.
Παράλληλα η ΔΕΗ θέλει να συγκροτήσει έγκαιρα το bussiness plan ανάπτυξης στις ΑΠΕ με στόχο να υποστηρίξει μεταξύ άλλων και την έκδοση του νέου ομολόγου από επενδυτικής πλευράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης