Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΡΑΕ: Κανονικά η υποβολή αιτήσεων ΑΠΕ για τον κύκλο Σεπτεμβρίου

tags :
ΡΑΕ: Κανονικά η υποβολή αιτήσεων ΑΠΕ για τον κύκλο Σεπτεμβρίου
Λόγω τεχνικού προβλήματος στο πληροφοριακό σύστημα της Αρχής, δεν είναι  εφικτή επί του παρόντος η ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων των αιτήσεων που θα υποβληθούν στη ΡΑΕ στο πλαίσιο του κύκλου υποβολής του μηνός Σεπτεμβρίου 2019
Σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. πρωτ. ΥΑΠΕ/Φ1/14810/04.10.2011 απόφασης του Υφυπουργού ΠΕΚΑ «Κανονισμός αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση ΑΠΕ και Σ.Η.Θ.Υ.Α.», (ΦΕΚ Β΄ 2373/25.10.2011), (εφεξής ο «Κανονισμός Αδειών ΑΠΕ»), και ειδικότερα σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 3: Οι αιτήσεις υποβάλλονται, σύμφωνα με τον τύπο που καθορίζεται στο Παράρτημα 1 και συνοδεύονται από τα έγγραφα και τα στοιχεία που ορίζονται στο Παράρτημα αυτό, καθώς και από:
 α. απόδειξη καταβολής του προβλεπόμενου ανταποδοτικού τέλους.
β. αντίγραφο ηλεκτρονικής καταχώρησης των στοιχείων της αίτησης στη ΡΑΕ (http://www.rae.gr/site/categories. new/renewable.power/licence/applications.csp),
γ. Cd που περιλαμβάνει ηλεκτρονικά σαρωμένα (scan) όλα τα στοιχεία της αίτησης και τα συνοδευτικά έγγραφα αυτής. Αντίγραφο του CD υποβάλλεται και στην Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Επενδυτών για έργα ΑΠΕ του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».
Ωστόσο, λόγω τεχνικού προβλήματος στο πληροφοριακό σύστημα της Αρχής, δεν είναι  εφικτή επί του παρόντος η ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων των αιτήσεων που θα υποβληθούν στη ΡΑΕ στο πλαίσιο του κύκλου υποβολής του μηνός Σεπτεμβρίου 2019 και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή  η προσκόμιση του ως άνω υπό (β) απαιτούμενου αντιγράφου, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό Αδειών ΑΠΕ.
Επειδή η ανωτέρω αδυναμία προσκόμισης του εν λόγω εγγράφου εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας οφείλεται σε γεγονός που ανάγεται σε λόγους ανωτέρας βίας, κρίνεται ότι δεν συντρέχει περίπτωση εφαρμογής  της  περίπτωσης (β) της παραγράφου 2 του άρθρου 4 του Κανονισμού Αδειών ΑΠΕ με δυσμενή έννομη συνέπεια την μη εξέταση των αιτήσεων για το λόγο αυτό. Συνεπώς, οι αιτήσεις του κύκλου του μηνός Σεπτεμβρίου 2019 αν και δεν θα συνοδεύονται από το αντίγραφο ηλεκτρονικής καταχώρησης των στοιχείων της αίτησης στη ΡΑΕ, θα λάβουν αριθμό ειδικού πρωτοκόλλου αίτησης για χορήγηση άδειας παραγωγής.
Επισημαίνεται ότι η πρόσβαση στις πληροφορίες του Γεωπληροφοριακού Χάρτη για τις ΑΠΕ που τηρούνται στον διαδικτυακό τόπο της Αρχής δεν είναι προσωρινά δυνατή λόγω του ως άνω αναφερόμενου τεχνικού προβλήματος.
Ωστόσο, η υποβολή αιτήσεων του κύκλου του μηνός Σεπτεμβρίου 2019 θα διεξαχθεί κανονικά, κατά τα προβλεπόμενα στον Ν. 3468/2006 «Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης και λοιπές διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 129/27.06.2006), όπως ισχύει και τον Κανονισμό Αδειών ΑΠΕ.
Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση στον κύκλο του μηνός Σεπτεμβρίου 2019, δεν γνωρίζουν εάν η θέση εγκατάστασης του αιτούμενου σταθμού έχει επικάλυψη με υφιστάμενη άδεια παραγωγής ή αίτηση σε αξιολόγηση προηγούμενων κύκλων, δίνεται η δυνατότητα να στείλουν e-mail στο jchara@rae.gr στη ΡΑΕ προκειμένου να ελεγχθεί η περίπτωση επικάλυψης. Τα στοιχεία που θα πρέπει να υποβάλουν στο e-mail είναι οι συντεταγμένες της θέσης εγκατάστασης σε αρχείο *.txt.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης