Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Υποχώρησαν οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας – Μειωμένη η ζήτηση σε Γαλλία και Γερμανία

Υποχώρησαν οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας – Μειωμένη η ζήτηση σε Γαλλία και Γερμανία
Ανοδικά στα 26,46 ευρώ / τόνο κινήθηκαν  οι τιμές άνθρακα στην ΕΕ
Οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας στην spot αγορά μειώθηκαν την Πέμπτη 30/8/2019, λόγω της χαμηλότερης ζήτησης για κατανάλωση ενέργειας στη Γερμανία και τη Γαλλία λίγο πριν από το Σαββατοκύριακο.
 Η τιμή για το γερμανικό συμβόλαιο ενέργειας ημέρας μειώθηκε κατά 7,1% σε 41,34  ευρώ/ MWh, ενώ η ισοδύναμη γαλλική σύμβαση μειώθηκε κατά 6,4% σε 39,94 ευρώ / MWh.
Εν τω μεταξύ, οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκαν, ακολουθώντας την εξέλιξη των τιμών φυσικού αερίου και άνθρακα.
Η τιμή για το γερμανικό συμβόλαιο ισχύος για παράδοση το 2020 σημείωσε άνοδο 0,3% σε 47,61 ευρώ / MWh, ενώ η ισοδύναμη γαλλική σύμβαση έκλεισε 0,4% στα 49,25 ευρώ / MWh.
Οι τιμές άνθρακα στην ΕΕ κινήθηκαν ανοδικά,  ενισχυμένες από την αισιοδοξία γύρω από τις εμπορικές συνομιλίες Κίνας και ΗΠΑ.
Ως αποτέλεσμα, το συμβόλαιο για το 2019  αυξήθηκε κατά 1,7% σε 26,46 ευρώ / τόνο.
Απόκλιση σημείωσαν οι τιμές του φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο Η υψηλότερη παραγωγή αιολικής ενέργειας και η χαμηλή ζήτηση άσκησαν πίεση στις τιμές της ημέρας, με την NBP να μειώνεται κατά 2% στα 27,25 p / therm.
Στην καμπύλη, οι τιμές κατέγραψαν κέρδη ενισχυμένες από την  άνοδο των τιμών του πετρελαίου.
Ως αποτέλεσμα, η σύμβαση παράδοσης το πρώτο τρίμηνο του 2020 έκλεισε 1% υψηλότερη στις 51,33 p / therm

Price31.8

Οι τιμές του αργού πετρελαίου αυξήθηκαν την Πέμπτη, υποστηριζόμενες από τη μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. Το άνοιγμα δύο νέων αγωγών στη λεκάνη Permian προστέθηκε επίσης στη ζήτηση στο κέντρο παράδοσης της WTI.
Την ίδια στιγμή, η προσέγγιση του τυφώνα Dorian προς τη Φλόριντα υποστηρίζει τις τιμές που δημιουργούν ανησυχίες ότι οι αμερικανοί παραγωγοί αργού πετρελαίου ενδέχεται να επιβραδύνουν την παραγωγή. Ως αποτέλεσμα, το αργό πετρέλαιο του Brent σημείωσε πτώση κατά 1% στα $ 61,08, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης WTI αυξήθηκαν κατά 1,7% στα 56,71 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης