Περιβάλλον

Την κατάργηση κανονισμών που περιορίζουν τις εκπομπές μεθανίου προωθεί ο Trump

Την κατάργηση κανονισμών που περιορίζουν τις εκπομπές μεθανίου προωθεί ο Trump
Το μεθάνιο είναι το κυριότερο συστατικό του φυσικού αερίου, η καύση του οποίου είναι πιο καθαρή σε σχέση με τον άνθρακα ή το πετρέλαιο
Την κατάργηση κανονισμών που περιορίζουν τις εκπομπές μεθανίου από τον κλάδο της ενέργειας προωθεί η κυβέρνηση του Donald Trump στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τους Financial Times.
Ειδικότερα, το σχέδιο της Ουάσιγκτον προτείνει την απόσυρση μέτρων που αναγκάζουν τις ενεργειακές επιχειρήσεις να επιβλέπουν αγωγούς και δεξαμενές και συνάμα να ελέγχουν τακτικά για τυχόν διαρροές.
Οι προστασίες είχαν τεθεί σε ισχύ επί προεδρίας Barack Obama, το 2012 και το 2016.
Το μεθάνιο είναι το κυριότερο συστατικό του φυσικού αερίου, η καύση του οποίου είναι πιο καθαρή σε σχέση με τον άνθρακα ή το πετρέλαιο.
Όμως, το μεθάνιο είναι πιο επικίνδυνο για το περιβάλλον.
Σύμφωνα μάλιστα, με εκτιμήσεις της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, το μεθάνιο παγιδεύει την θερμότητα 25 και πλέον φορές αποτελεσματικότερα από το διοξείδιο του άνθρακα και συνεπώς συμβάλλει πολύ περισσότερο στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Σημαντικό μέρος των εκπομπών μεθανίου προέρχεται από μικρές διαρροές και βλάβες στο σύστημα μεταφοράς του φυσικού αερίου, το οποίο αποτελείται από εκατομμύρια χιλιόμετρα αγωγών.
Ο πρόεδρος Trump έχει δηλώσει πως ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το περιβάλλον, όμως στο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι «φάρσα» που καλλιεργεί η Κίνα ώστε να αποδυναμώσει την αμερικανική βιομηχανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης