Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Το Χρηματιστήριο του Τόκιο εξετάζει η Saudi Aramco για τη δημόσια προσφορά της (IPO) - Ποια είναι τα «αγκάθια»

Το Χρηματιστήριο του Τόκιο εξετάζει η Saudi Aramco για τη δημόσια προσφορά της (IPO) - Ποια είναι τα «αγκάθια»
H IPO της Aramco, όταν προχωρήσει, αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο
Η Saudi Aramco εξετάζει το χρηματιστήριο του Τόκιο – αντί των πρώτων επιλογών του Λονδίνου και του Χονγκ Κονγκ – ως τον διεθνή προορισμό για τη δημόσια προσφορά της, ανέφερε η Wall Street Journal την Πέμπτη (29/8).
Η αρχική δημόσια προσφορά (IPO) των μετοχών του κρατικού πετρελαϊκού γίγαντα της Σαουδικής Αραβίας θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια: μια εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας αργότερα φέτος, ακολουθούμενη από διεθνή εισαγωγή το 2020 ή το 2021, ανέφερε η εφημερίδα.
Όπως αναμεταδίδει το cnbc, η IPO της Aramco, όταν προχωρήσει, αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Η εταιρεία έχει στόχο να αντλήσει 100 δισεκατομμύρια δολάρια με την πώληση του 5% του μεριδίου της στις δημόσιες αγορές, αλλά δεν είναι σαφές ποιο θα είναι το τελικό ποσό.
Ωστόσο, οι πολιτικές αβεβαιότητες που αντιμετωπίζουν οι δύο πόλεις – από το Brexit και από τις παρατεταμένες διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ – έχουν μειώσει την ελκυστικότητά τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Τέλος, οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι και σύμβουλοι της Aramco δήλωσαν στη WSJ ότι, παρόλο που στρέφονται προς την επιλογή του Τόκιο, δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση και όλες οι επιλογές βρίσκονται ακόμα στο τραπέζι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης