Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Κίνα: Πιο δύσκολο να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή λόγω του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ

Κίνα: Πιο δύσκολο να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή λόγω του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ
Η Κίνα εξακολουθεί να παραμένει πολύ εξαρτημένη από τα ορυκτά καύσιμα
Την θέση ότι ο εμπορικός πόλεμος με τις  ΗΠΑ καθιστά πιο δύσκολο για την Κίνα να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή και να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί για τη μείωση εκπομπών αερίων διατύπωσε ο Li Gao, επικεφαλής του γραφείου κλιματικής αλλαγής του υπουργείου Οικολογίας και Περιβάλλοντος της Κίνας.
«Εξωτερικοί παράγοντες, όπως ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ, έχουν προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις και αυξανόμενες αβεβαιότητες στην παγκόσμια οικονομία, κάτι που καθιστά ακόμα πιο δύσκολο για την Κίνα να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή» είπε ο Gao, αναφέροντας πως η Κίνα εξακολουθεί να παραμένει πολύ εξαρτημένη από τα ορυκτά καύσιμα.
Σημειώνεται πως η Κίνα είναι η μεγαλύτερη παραγωγός εκπομπών αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ενώ έχει δεσμευτεί ότι θα θέσει φιλόδοξους στόχους για τη μείωση τους κατά την αναθεώρηση της πολιτικής της για το κλίμα για την πενταετία 2021 - 2025.
«Μην υποτιμάτε την αποφασιστικότητα της κινεζικής κυβέρνησης, αλλά μην υποτιμάτε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κίνα.
Η Κίνα δεν θα είναι σε θέση να επιτύχει τους στόχους για πολλά χρόνια ακόμα και αυτή η διαδικασία δεν εκτυλίσσεται εύκολα» υποστήριξε ο Gao, τονίζοντας ότι η Κίνα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα ορυκτά καύσιμα και ότι είναι δύσκολο να κάνει προσαρμογές, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο ρυθμός της οικονομίας επιβραδύνεται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης