Περιβάλλον

Tις βασικές προτεραιότητες της Επιτροπής Περιβάλλοντος έθεσε η πρόεδρος Δ.Θ. Αυγερινοπούλου

Tις βασικές προτεραιότητες της Επιτροπής Περιβάλλοντος έθεσε η πρόεδρος Δ.Θ. Αυγερινοπούλου
Η κλιματική αλλαγή, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα θέματα χωροταξικού σχεδιασμού, οι έξυπνες πόλεις μεταξύ των προτεραιοτήτων
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής στη πρώτη της συνεδρίαση έθεσε σε προτεραιότητα τα ζητήματα δασικών πυρκαγιών, πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών και κλιματικής αλλαγής, προκειμένου να ανταποκριθεί σε τοπικά περιβαλλοντικά ζητήματα και διεθνή που επηρεάζουν άμεσα τη χώρα.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, παρουσίασε τις βασικές θεματικές ενότητες.
Στα ζητήματα, που θα συζητηθούν φέτος μετά από πρόταση της Προέδρου, αλλά και των μελών της Επιτροπής είναι μεταξύ άλλων, η προστασία του περιβάλλοντος από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές με έμφαση στις δασικές πυρκαγιές, οι υπεύθυνες και πράσινες επενδύσεις, η κλιματική αλλαγή, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα θέματα χωροταξικού σχεδιασμού, οι έξυπνες πόλεις, τα ελεγκτικά σώματα, το περιβάλλον και η δημόσια υγεία και η περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Η Πρόεδρος επισήμανε, περαιτέρω, ότι η Επιτροπή πέρα από τους θεματικούς κύκλους, θα ασχοληθεί με θέματα επικαιρότητας, ενώ θα ανοίξει και κύκλους διερεύνησης συγκεκριμένων περιπτώσεων περιβαλλοντικής υποβάθμισης. Καλωσόρισε, μάλιστα, την υποβολή θεμάτων από τους πολίτες και τόνισε την αξία της ακρόασης των φορέων και αυτοψιών, ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη προσέγγιση στις θεματικές. Έθεσε, ακόμη, το ζήτημα της αναβάθμισης και ενεργοποίησης της Επιτροπής τόσο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής όσο και για την αποτελεσματικότερη πολιτική προστασία που είναι και το ζητούμενο των πολιτών, ενόψει των καταστροφών που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Το Προεδρείο της Επιτροπής θα δέχεται αναφορές στο ακόλουθο email: d.avgerinopoulou@parliament.gr.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κατατέθηκαν σειρά προτάσεων από τους Βουλευτές αναφορικά με τη θεματολογία, αποδεικνύοντας τη πολύπλευρη φύση και το επείγοντος του χαρακτήρα των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Στο τέλος της Συνεδρίασης, με πρωτοβουλία της Δρος. Αυγερινοπούλου μοιράστηκαν στα μέλη της Επιτροπής πάνινες τσάντες στο πλαίσιο της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει η ίδια το 2018 για τη προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και τη κατάργηση των πλαστικών και μικροπλαστικών (SDG 14).
Στο πλαίσιο της επιτροπής θα λειτουργήσει η Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων, η όποια θα ορίσει τη θεματολογίας της εντός Σεπτέμβρη.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης