Φυσικό Αέριο

Μείωση κατά 1,8 bcm της παραγωγής στο πεδίο φυσικού αερίου Troll στη Νορβηγία το 2020

Μείωση κατά 1,8 bcm  της παραγωγής στο πεδίο φυσικού αερίου Troll στη Νορβηγία το 2020
Το Troll έχει τεράστια παραγωγική ικανότητα που φθάνει μέχρι 120 mcm / ημέρα και τροφοδοτεί την Βρετανία και την ηπειρωτική Ευρώπη
Το πεδίο φυσικού αερίου Troll της Νορβηγίας, η μεγαλύτερη πηγή εξαγωγής φυσικού αερίου στη Βρετανία και στην ηπειρωτική Ευρώπη, θα μειώσει την παραγωγή κατά 1,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) το 2020, σύμφωνα με  τις εκτιμήσεις συντήρησης.
Οι εκτιμήσεις από τον διαχειριστή του συστήματος Gassco είναι χαμηλότερες από τη συνολική συντήρηση του Troll το 2019 - και οι δύο πραγματοποιήθηκαν και προγραμματίστηκαν - οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν σε 4,5 bcm. μειωμένης διαθεσιμότητας παραγωγής φυσικού αερίου σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.
Οι εκτιμήσεις της Gassco είναι προκαταρκτικές και ο διαχειριστής του συστήματος μπορεί να τις τροποποιήσει ή να διευρύνει την  συντήρηση σε μεταγενέστερο στάδιο.
Τον Απρίλιο και τον Μάιο, για περίπου 40 ημέρες, το Troll αναμένεται να μειώσει τη διαθεσιμότητα κατά 17 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) φυσικού αερίου την ημέρα. Τον Ιούνιο, η παραγωγική ικανότητα θα μειωθεί επίσης για 21 ημέρες,κατά  42 mcm / ημέρα.
Η Gassco έχει επίσης προγραμματίσει περικοπές διαθεσιμότητας για το Σεπτέμβριο του 2020, η οποία θα διαρκέσει μισό μήνα και θα επηρεάσει την παραγωγική ικανότητα του Troll κατά 18 εκ. Ccm / ημέρα.
Το Troll έχει τεράστια παραγωγική ικανότητα μέχρι 120 mcm / ημέρα, ενώ τα στοιχεία της προκαταρκτικής συντήρησης της Gassco δεν δείχνουν ότι θα κλείσει πλήρως  το 2020.
Το πεδίο τροφοδοτεί τη μονάδα επεξεργασίας φυσικού αερίου της Νορβηγίας Kollsnes, η οποία θα έχει επίσης μειωμένη χωρητικότητα επεξεργασίας αερίου όταν η παραγωγή του Troll δεν θα είναι διαθέσιμη, καθώς η Gassco προγραμματίζει τη συντήρησή του ταυτόχρονα με στόχο την βελτιστοποίηση της παραγωγής.
Το Visund, ένα άλλος νορβηγός πεδίο που τροφοδοτεί την Kollsnes, θα έχει επίσης περικοπές παραγωγής 15 εκατ. Ccm / ημέρα από το δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου του 2020 και τον Σεπτέμβριο, καθώς θα περάσει από ετήσια συντήρηση για τρεις εβδομάδες.
Η Equinor, η διαχειρίστρια του τομέα, κατέχει μερίδιο 30,58% στο Troll, ενώ η κρατική Petoro κατέχει το 56%, η Shell 8,1%, ηTotal 3,69% και η ConocoPhillips 1,62%.
 


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης