Τελευταία Νέα

Σε κινεζική εταιρεία η κατασκευή έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Μπαγκλαντές

Σε κινεζική εταιρεία η κατασκευή έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Μπαγκλαντές
Ενισχύεται ο ρόλος του Πεκίνου στον ενεργειακό τομέα του Μπαγκλαντές
Το Μπανγκλαντές έχει δημιουργήσει μια κοινοπραξία αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων με μια κινεζική εταιρεία για την κατασκευή έργων ανανεώσιμης ενέργειας που θα παρέχουν συνολικά 500 megawatts ενέργειας έως το 2023, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος την Τετάρτη 28/8/2019.
Η κοινή επιχείρηση (JV) μεταξύ της China National Machinery Import and Export Corporation (CMC) και της Bangladesh’s North-West Power Generation Company (NWPGC) είναι η τελευταία ένδειξη του αυξανόμενου ρόλου του Πεκίνου στον ενεργειακό τομέα του Μπαγκλαντές.
Τα έργα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές περιελάμβαναν 50 μεγαβάτ έργα αιολικής ενέργειας, δήλωσε ο Khurshedul Alam, διευθύνων σύμβουλος της NWPGC.
Το Μπαγκλαντές παράγει σήμερα 25 megawatts από την ηλιακή ενέργεια και έχει θέσει ως στόχο να καλύψει το 10% της ζήτησης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2021. Η κύρια πηγή ενέργειας είναι το φυσικό αέριο, τα αποθέματα του οποίου εξαντλούνται γρήγορα.
"Το Μπαγκλαντές θα υλοποιήσει σειρά έργων με την Κίνα για την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας 500 megawatts με μια επένδυση ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου ενός ισότιμου μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων", δήλωσε ο Khurshedul Alam στο Reuters την Τετάρτη.
Η Κίνα είχε προτείνει τη δημιουργία τουλάχιστον δώδεκα σταθμών παραγωγής ενέργειας με διπλό καύσιμο στη χώρα, αλλά μέχρι στιγμής μόνο τρία έργα που κοστίζουν συνολικά 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια 1,320 megawatts είναι σχεδόν ολοκληρωμένα.
Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Μπανγκλαντές είναι μεγαλύτερη από 20.000 MW και η χώρα στοχεύει να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε πάνω από 160 εκατομμύρια άτομα έως το 2020.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης