Φυσικό Αέριο

Ανακάλυψη χερσαίου κοιτάσματος φυσικού αερίου 28 bcm από την Eni στη Νιγηρία

Ανακάλυψη χερσαίου κοιτάσματος φυσικού αερίου 28 bcm από την Eni στη Νιγηρία
Εκτιμάται πως η ημερήσια παραγωγή του κοιτάσματος θα ανέρχεται σε 2,8 bcm φυσικού αερίου, καθώς και 3.000 βαρέλια πετρελαίου
Σε μια σημαντική ανακάλυψη χερσαίου κοιτάσματος φυσικού αερίου, που φτάνει τα 28 κυβικά μέτρα (bcm), προχώρησε η ιταλική Eni στο Δέλτα του ποταμού Νίγηρα, σύμφωνα με πληροφορίες που αναμεταδίδει το πρακτορείο Platts.
Ειδικότερα, η ανακάλυψη του εν λόγω κοιτάσματος πραγματοποιήθηκε από την θυγατρική εταιρεία της Eni, την ΝΑΟC, στην οποία ο ιταλικός κολοσσός κατέχει μερίδιο της τάξης του 20%. 
Στη μετοχική σύνθεση της ΝΑΟC συμμετέχουν επίσης οι NNPC (60%) και Oando (20%).
Εκτιμάται πως η ημερήσια παραγωγή του κοιτάσματος θα ανέρχεται σε 2,8 bcm φυσικού αερίου, καθώς και 3.000 βαρέλια πετρελαίου.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η αξιοποίησή του μπορεί να ξεκινήσει άμεσα.
Όπως αναφέρει η Eni, η συγκεκριμένη ανακάλυψη αποτελεί μέρος μιας σειράς ερευνητικών γεωτρήσεων που σχεδιάστηκε από τη NAOC, ενώ οι διαθέσιμες ποσότητες υδρογονανθράκων πιθανώς να είναι ακόμη μεγαλύτερες, το οποίο θα μελετηθεί στη συνέχεια.
Υπενθυμίζεται ότι η παραγωγή φυσικού αερίου της Eni στη Νιγηρία πέρυσι αντιπροσώπευε το 5% της συνολικής παραγωγής φυσικού αερίου της χώρας.

Τα μεγαλύτερα αποθέματα της Αφρικής

Η Νιγηρία, η οποία έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στην Αφρική, έχει ως στόχο να διερευνήσει ακόμη περισσότερα πιθανά κοιτάσματα, με σκοπό να εφοδιάσει την εγχώρια αγορά και τις τοπικές βιομηχανίες.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η χώρα διαθέτει περίπου 5,7 τρισ. κυβικά μέτρα αποδεδειγμένων αποθεμάτων φυσικού αερίου - αριθμός που αυξήθηκε από περίπου 5,2 187 τρισ. στα τέλη του περασμένου έτους. Τα δυνητικά αποθέματα προσεγγίζουν τα 16,9 τρισ. κυβικά μέτρα.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έχουν τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στην ήπειρο, μόνο το 25% αυτών των αποθεμάτων παράγονται ή βρίσκονται υπό ανάπτυξη, σύμφωνα με τη Shell.
Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι διαθέτει επίσης ένα εργοστάσιο LNG με έξι τρένα, ετήσια δυναμικότητας 22 εκατομμυρίων τόνων, η οποία προβλέπεται να αυξηθεί στα 30 εκατομμύρια τόνους /έτος, μόλις κατασκευαστεί ένα έβδομο τρένο στην εγκατάσταση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης